Πλήρη απελευθέρωση απολύσεων απαίτησε η Τρόικα-"Κινέζος" ο Γκίκας για πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συνάντηση των Ελλήνων αξιωματούχων με τους εκπροσώπους της Τρόικας στο Παρίσι. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν…

det troikaparis

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συνάντηση των Ελλήνων αξιωματούχων με τους εκπροσώπους της Τρόικας στο Παρίσι. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο, δήλωσε ότι «οι συναντήσεις στο Παρίσι ήταν πολύ χρήσιμες και για τις δύο πλευρές, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τα βασικά θέματα και προσδοκούμε να συζητήσουμε τα θέματα αυτά ξανά στην Αθήνα προς το τέλος του μήνα».

Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή αυτή η συνάντηση που γίνεται για πρώτη φορά «ήταν προκαταρκτική», με σκοπό να μειωθεί ο χρόνος που θα διαρκέσει η αξιολόγηση που θα ξεκινήσει τέλος Σεπτεμβρίου, με σκοπό να τελειώσει τον Οκτώβρη.

Όχι αρνητική η Τρόικα για ελαφρύνσεις σε φόρο πετρελαίου και δόσεων

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο οι δύο πλευρές φαίνεται να βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στις φοροελαφρύνσεις, με την πλευρά της Τρόικας “να καταλαβαίνει απόλυτα τις δυσκολίες που περνάει ο κόσμος και το γεγονός ότι αναζητεί την ελπίδα”. Πιο συγκεκριμένα, στο θέμα της μείωσης ειδικού φόρου στο πετρέλαιο αλλά και της αύξησης των ληξιπρόθεσμων δόσεων, ανώτατη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι “φυσικά και ετέθη και καθώς δεν ήταν επίσημη αποστολή, ήταν πιο ανοιχτοί.”

«Μέχρι τέλος Αυγούστου υπήρχε μία γκάμα 542 δράσεων- υποχρεώσεων.  Έχουμε πάρει πράσινο φως για το 50%», δήλωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή και διαβεβαίωσε ότι όταν οι εκπρόσωποι της Τρόικας έρθουν στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα, το ποσοστό των δράσεων θα είναι πολύ υψηλό.

Απαιτούν απελευθέρωση απολύσεων και αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης υπήρξε το θέμα των εργασιακών, για το οποίο υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ του Έλληνα υπουργού Γ. Βρούτση και των εκπροσώπων της Τρόικας για τις ομαδικές απολύσεις αλλά και για τον συνδικαλιστικό νόμο. Ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε ότι αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα, ενώ αυτή την στιγμή περιμένουμε τις μελέτες του ILO αλλά και του ΟΑΣΑ, καθώς και να γίνει ζύμωση με τους κοινωνικούς εταίρους».

Στην ουσία δηλαδή η κυβέρνηση επιχειρεί να κερδίσει χρόνο αναφερόμενη στις μελέτες, γνωρίζει όμως το πόσο κάθετη είναι η Τρόικα στις απαιτήσεις της και αυτό αναμένεται να αποτελέσει μέρος του «σίριαλ» των διαπραγματευσέων που θα ακολουθήσουν στην Αθήνα, μαζί με το ζήτημα της άρσης των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας, κάτι που απέφυγε να θίξει η ελληνική αντιπροσωπεία σήμερα για να μην εισπράξει ευθεία άρνηση… Το θέμα του ΕΝΦΙΑ τέθηκε επίσης στο τραπέζι των συζητήσεων. Η δέσμευση της ελληνικής πλευράς είναι ότι οι αλλαγές που θα γίνουν θα διατηρήσουν τον στόχο για επίτευξη εσόδων 3,2 δις.

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

InCollage 20240426 151036859

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

«Εδώ έχουμε μια ακραία υπεράσπιση του συστήματος και αγνοείται το τι συνέβη», τόνισε ο Αλέξης…