Newsroom

Newsroom

Πιστοί μπαίνουν στο ναό χωρίς μάσκα αγνοώντας τους αστυνομικούς (video)

Μετά τα έντονα παράπονα των ιερέων οι αστυνομικοί αποχώρησαν από τον ναό και οι πιστοί εισέρχονται αθρόα

5410567

Παρά το γεγονός ότι πέρυσι λίγες ημέρας μετά τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης τα κρούσματα εκτινάχθηκαν στα ύψη, και μολονότι η Θεσσαλονίκη όπως και η υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη ένα νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας, ιερείς και πιστοί φαίνεται πως δεν έχουν τη διάθεση να συμμορφωθούν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και τις οδηγίες των αστυνομικών. 

Έτσι, σε ζωντανή σύνδεση που πρωινής εκπομπής στην ΕΡΤ με τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, στην κάμερα καταγράφηκαν δυο γυναίκες να μπαίνουν στο ναό χωρίς μάσκα, μπροστά σε αστυνομικούς! 

Μάλιστα, φαίνεται πως από την πλευρά των αστυνομικών έγιναν όλες οι απαραίτητες συστάσεις για χρήση της μάσκας και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, συστάσεις όμως, που αγνόησαν πλήρως οι γυναίκες.

Και ενώ ενώ έχουν μπει στην Εκκλησία χωρίς τη χρήση μάσκας, εκείνη την ώρα κάνει την εμφάνισή του και ένας ιερέας, ο οποίος φαίνεται να κάνει παράπονα στους αστυνομικούς.

Να σημειωθεί επίσης ότι αυτή την ώρα οι αστυνομικοί έχουν απομακρυνθεί πλήρως από τον ιερό ναό μετά τις αντιδράσεις των ιερέων. 

Τέλος, στο ίδιο βίντεο φαίνονται οι πιστοί να φυλάνε ο ένας μετά τον άλλον τις θρησκευτικές εικόνες χωρίς τη χρήση μάσκας.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…