Newsroom

Newsroom

Πιστή στην πολιτική λιτότητας δηλώνει η Μέρκελ μετά τις εκλογές

Ως μάντες κακών επιβεβαιώνονται όσοι έλεγαν ότι μία ισχυρή επικράτηση της Μέρκελ θα σημάνει ακόμα σκληρότερη και πιο αδιάλλακτη στάση…

Ως μάντες κακών επιβεβαιώνονται όσοι έλεγαν ότι μία ισχυρή επικράτηση της Μέρκελ θα σημάνει ακόμα σκληρότερη και πιο αδιάλλακτη στάση της Γερμανίας απέναντι στην λιτότητα στην Ελλάδα την επομένη των εκλογών. Η γερμανίδα καγκελάριος ερμηνεύει την ευρεία αποδοχή της από το γερμανικό εκλογικό σώμα ως ισχυρό μήνυμα προς την ΕΕ για να παραμείνει στη πορεία των μεταρρυθμίσεων και να γίνει πιο ανταγωνιστική. «Δεν χρειάζεται αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη» ανέφερε η Άγκελα Μέρκελ, όπως μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Διαβάστε για τη νίκη της Α. Μέρκελ

Η Α.Μέρκελ, της οποίας το κόμμα πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, είπε ακόμη ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), για τον πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Δεν απέκλεισε, ωστόσο, επαφές και με άλλους πιθανούς εταίρους.

«Εμείς οι συντηρητικοί έχουμε ξεκάθαρη εντολή να σχηματίσουμε κυβέρνηση, η Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή διακυβέρνηση, άρα θα υλοποιήσουμε αυτή την εντολή», είπε η Μέρκελ, που βαίνει προς τρίτη θητεία στην Καγκελαρία, ύστερα από τον εκλογικό θρίαμβο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

«Φυσικά, είμαστε ανοιχτοί για συνομιλίες και ήδη είχα μια πρώτη επαφή με τον πρόεδρο του SPD (Sigmar Gabriel), ο οποίος είπε ότι πρέπει πρώτα να συναντηθούν οι επικεφαλής του κόμματος την Παρασκευή», τόνισε η σιδηρά καγκελάριος στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξη Τύπου.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…