Πισινάτοι και σκαφάτοι έκαναν αίτηση για το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης

Αρχίζει αύριο Παρασκευή η εφαρμογή του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε η Νάντια Βαλαβάνη, κατά την επεξεργασία των αιτήσεων βρέθηκαν ουκ ολίγες... περίεργες περιπτώσεις.

pisina 1

Αρχίζει αύριο Παρασκευή η εφαρμογή του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε η Νάντια Βαλαβάνη, κατά την επεξεργασία των αιτήσεων βρέθηκαν ουκ ολίγες… περίεργες περιπτώσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπουργός μαζί με την καθ’ ύλην αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου, η κα. Βαλαβάνη έκανε λόγο για 15 ανθρώπους που έκαναν αίτηση ενώ κατέχουν πισίνα και 207 με σκάφος μήκους άνω των 5 μέτρων. 

Η υπουργός εξήγησε πως μπορεί να πρόκειται για απόπειρες απάτης του ελληνικού Δημοσίου που θα στερούσαν πόρους σε πραγματικά φτωχούς συμπολίτες μας αλλά μίλησε και για το φαινόμενο των νεόπτωχων της κρίσης. “Εμένα με προβλημάτισε πάρα πολύ αυτό, διότι από τη μια μπορεί να είναι ξέρω ΄γω μια κομπίνα ας πούμε, κάποιος ο οποίος εμφανίζεται χωρίς εισόδημα και άρα βρίσκει την ευκαιρία, παρόλο που τον πιάσαμε όμως”, είπε η κα. Βαλαβάνη. 

“Αλλά μπορεί και να μην είναι αυτό, έτσι;” πρόσθεσε. “Μιλάμε για νεόπτωχους. Δηλαδή αν κάποιος ο οποίος έχει πισίνα δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα κι εμένα μου έχουν τύχει κάνα δυο τέτοιες πραγματικές περιπτώσεις, αυτό λέει την πορεία αυτών των πέντε χρόνων και τι χρειάζεται να γίνει για να μπορέσει να ξανασταθεί η κοινωνία στα πόδια της, με πολύ ίσως χαρακτηριστικό τρόπο”, είπε η υπουργός.


145.359 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι δύο υπουργοί, 145.359 νοικοκυριά από τα 233.198 που πληρούν τα κριτήρια θα έχουν πρόσβαση στις παροχές που προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. “Δυστυχώς – το είχαμε πει και από την αρχή εξάλλου αυτό- δεν θα καταφέρουμε να καλύψουμε όλο το μεγάλο όγκο των αιτήσεων” είπε η Θεανώ Φωτίου. Η αναπληρώτρια υπουργός υπεύθυνη για την Κοινωνική Αλληλεγγύη έδειξε και την κάρτα που θα προμηθευτούν οι δικαιούχοι ώστε να την επιδεικνύουν όπου χρειάζεται (φώτο).

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ 2048x1365 1

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας 19χρονης από…