Newsroom

Newsroom

Πετύχαμε την επιμήκυνση δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας

Την παράταση για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων εξασφάλισε σήμερα η Ελλάδα, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο…

Την παράταση για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων εξασφάλισε σήμερα η Ελλάδα, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Σήμερα εξασφαλίσαμε την επιμήκυνση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και σημείωσε ότι «χωρίς την επιμήκυνση θα έπρεπε να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το 2014, ύψους 4,5% του ΑΕΠ. Εάν δεν παίρναμε την επιμήκυνση, σήμερα δεν θα έπρεπε να πάρουμε μόνο 13,5 δισ. μέτρα, αλλά 18,5 δισ. μέτρα».

Ωστόσο, νωρίτερα οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι διέψευδαν ότι έχει συμφωνηθεί να δοθεί διετής παράταση στην Ελλάδα.
«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τελική συμφωνία της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση. Σημειώνουμε πρόοδο στην Αθήνα, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε συμφωνία», ανέφερε ο κ. Ασμουσεν μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Να σημειωθεί ότι σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, υποστήριζε σήμερα ότι θα δοθεί διετής παράταση στη χώρα προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους. Μάλιστα επικαλείται και σχετικό πρωτόκολλο μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν, ανέφερε ότι «δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω τίποτε από το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung», καθώς επίσης και ότι δεν υπάρχει συμφωνία.

Τις πληροφορίες δεν επιβεβαίωσε ούτε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ. «Δεν είμαι σε θέση να το επιβεβαιώσω», δήλωσε στο δίκτυο Deutschlandfunk, υπενθυμίζοντας ότι το Βερολίνο περιμένει την έκθεση της τρόικας πριν από κάθε άλλη απόφαση.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…