Πετράλωνα: Πορεία τώρα ενάντια στην έξωση οικογένειας αναπήρων

Πορεία στους δρόμους των Πετραλώνων πραγματοποιούν αυτή την ώρα Σωματεία και φορείς καταγγέλλοντας την έξωση οικογένειας αναπήρων.

πετραλωνα

Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις σπιτιών και τις εξώσεις πραγματοποιούν συλλογικότητες και φορείς στα Πετράλωνα, στον απόηχο της σημερινής έξωσης δύο ανάπηρων ανθρώπων, μιας 74χρονης και του 58χρονου γιου της οι οποίο εκδίωχθηκαν από το σπίτι τους και φιλοξενούνται από γείτονες.

Λίγο μετά τις 19:00 οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στη γειτονιά των Πετραλώνων με κατεύθυνση τον σταθμό του ΗΣΑΠ. Μπροστά στην πορεία βρέθηκε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Φοιτητές, συλλογικότητες γειτονιών καθώς επίσης και περιφερειακοί και δημοτικοί σχηματισμοί, βρίσκονται στα Άνω Πετράλωνα. «Παρών» στη συγκέντρωση είναι και ο Κώστας Ζαχαριάδης

«Αίσχος! Πετάνε ανάπηρο στο δρόμο. Stop στη βαρβαρότητα της κυβέρνησης, των τραπεζών και των funds» αναγράφει το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ ακόμα και ΟΠΚΕ επιτέθηκαν κατά των κατοίκων  της περιοχής που είχε συγκεντρωθεί για να αποτρέψει το ξεσπίτωμα μιας ακόμα λαϊκής οικογένειας. Σημειώνεται ότι η σημερινή ήταν η τρίτη απόπειρα έξωσης της εν λόγω οικογένειας, καθώς οι προηγούμενες δύο είχαν ανακοπεί από το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης.

«Έξω τα κοράκια από τις γειτονιές μας» και «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» φωνάζουν οι διαδηλωτές, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στη μητέρα και τον γιο που έχουν αναπηρία και τους πετάνε έξω από το σπίτι τους.

διαμαρτυρια Πετράλωνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία ενάντια στην έξωση οικογένειας αναπήρων από σπίτι στα Άνω Πετράλωνα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη