Πετράλωνα: 10 άτομα παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση βιασμού των δύο ανηλίκων αδερφών

Ο πατέρας και η σύντροφός του, καθώς και ο θείος των παιδιών ανάμεσα στους κατηγορούμενους.

sexual violence

Σε δίκη παραπέμπονται 10 κατηγορούμενοι για την υπόθεση βιασμού δύο ανηλίκων αδερφών στα Πετράλωνα. Υπάρχουν αναφορές για κακοποίηση και του τρίτου παιδιού της οικογένειας μικρότερης ηλικίας, το οποίο εξακολουθεί να ζει με τη μητέρα του.

Παραπεμπτικό βούλευμα απέρριψε τα αιτήματα ακυρότητας των κατηγορουμένων και όλες τις ενστάσεις ενώ υιοθετήθηκε η πρόταση του εισαγγελέα που είχε δικαιώσει δύο φορές τα παιδιά και όσα καταγγέλλουν.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπονται σε δίκη ο πατέρας των παιδιών, η σύντροφός του, την περίοδο των βιασμών και κακοποιητικών συμπεριφορών που έχουν καταγγελθεί, ο θείος των παιδιών και επτά φίλοι του πατέρα, που είχαν καταγγέλλει τα παιδιά για συμμετοχή τους στους βιασμούς.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση έγινε γνωστή στις Αρχές το 2018, όταν δύο αδέλφια, ηλικίας τότε 18 ετών το κορίτσι και 13 ετών το αγόρι, κατήγγειλαν τον πατέρα τους για βιασμό κατ’ εξακολούθηση μέσα στο σπίτι τους στα Πετράλωνα.

Η μήνυση έγινε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, με τον Εισαγγελέα να διατάσσει προκαταρκτική έρευνα στην Αστυνομία.

Ο ενήλικας που βοήθησε τα παιδιά να πάνε στην Αστυνομία και να μιλήσουν για όλα όσα βίωναν ήταν ένας εκπαιδευτικός, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε τους βιασμούς το αγόρι. Στη μήνυση αναφερόταν ότι οι βιασμοί ξεκίνησαν το 2012, όταν δηλαδή το αγόρι ήταν 7 και το κορίτσι 12 ετών. Στην καταγγελία τα παιδιά ανέφεραν ότι ο πατέρας τους έφερνε στο σπίτι φιλικά πρόσωπα και άγνωστους άντρες, οι οποίοι επίσης τα βίαζαν.

Κάποιοι από τους φερόμενους βιαστές είχαν ταυτοποιηθεί και είχαν κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι. Ωστόσο από την ιατροδικαστική εξέταση που είχε γίνει, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν είχαν προκύψει σαφή ευρήματα που να επιβεβαιώνουν τους βιασμούς που φέρονται να έγιναν, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, για τρία συναπτά έτη από το 2012-2015.

Η δικηγόρος της 22χρονης κόρης της οικογένειας έκανε μάλιστα γνωστό, σε συνέντευξή της, ότι ο ανήλικος κατήγγειλε ότι η μητέρα τους όχι μόνο γνώριζε τα όσα περνούσαν, αλλά έχει βιαστεί και μπροστά της.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αναφορές για κακοποίηση και του τρίτου παιδιού της οικογένειας μικρότερης ηλικίας, το οποίο εξακολουθεί να ζει με τη μητέρα του.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη