Newsroom

Newsroom

Πέθανε ο Γιώργος Γραμματικάκης

Ο πρώην ευρωβουλευτής νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό

4369338

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 84 ετών, ο διακεκριμένος αστροφυσικός, συγγραφέας και πρώην ευρωβουλευτής, Γιώργος Γραμματικάκης, ο οποίος νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό.

Ο Γιώργος Γραμματικάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1939. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου. Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1973 και η διατριβή του είχε τίτλο “Analysis of some multiparticle final state in 10 and 6 GeV/c K-p interactions”.

Από το 1982 έως το 2006 που συνταξιοδοτήθηκε και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή, ήταν καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 1990 έως το 1996 διατέλεσε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το 2014 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι» και συμμετείχε στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Επίσης διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Δ.Σ της Λυρικής Σκηνής.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…