Newsroom

Newsroom

Πεθαίνουν από το κρύο στην Κεντρική Ευρώπη

Δέκα έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μέσα στο Σαββατοκύριακο από το φονικό κρύο που πλήττει τα τελευταία 24ωρα χώρες…

Δέκα έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μέσα στο Σαββατοκύριακο από το φονικό κρύο που πλήττει τα τελευταία 24ωρα χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης .
Στη Τσεχία, η θερμοκρασία έπεσε στους -27 βαθμούς Κελσίου και ο απολογισμός των νεκρών έφτασε τους τρεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Πρόκειται για δύο άστεγους, μια γυναίκα και έναν άνδρα, οι οποίοι βρέθηκαν την Κυριακή νεκροί, ενώ το Σάββατο βρέθηκε το πτώμα ενός 67χρονου άνδρα κοντά στο σπίτι του στο Πλάβι, στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Στην Πολωνία που η θερμοκρασία έπεσε στους -15 μέσα στο Σαββατοκύριακο 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους
Την ίδια ώρα στην Σερβία, όπου ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, δύο άνθρωποι πέθαναν στο βόρειο τμήμα της χώρας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, ενώ εκατοντάδες χρειάστηκαν τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων καθώς τα οχήματα στα οποία επέβαιναν είχαν εγκλωβιστεί στο χιόνι.
Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο και στην Κροατία όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από το κρύο. Οι αρμόδιες αρχές της χώρας προειδοποίησαν τους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν τα οχήματά τους εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο.