Newsroom

Newsroom

Περίεργες αναβολές δίκης υπόδικου στελέχους της ΕΥΠ

Αναβλήθηκε σήμερα για δεύτερη φορά η δίκη του υπαλλήλου της ΕΥΠ Κ.Α. εις βάρος του οποίου εκκρεμούν κατηγορίες για κατασκοπεία.…

eyp

Αναβλήθηκε σήμερα για δεύτερη φορά η δίκη του υπαλλήλου της ΕΥΠ Κ.Α. εις βάρος του οποίου εκκρεμούν κατηγορίες για κατασκοπεία. Σε έφοδο που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του συγκεκριμένου υπάλληλου βρέθηκαν στο φοριαμό του έγγραφα που δεν δικαιολογούνταν να έχει στην κατοχή του.

Η αναβολή της δίκης οφείλεται στον ισχυρισμό των συνηγόρων του κατηγορούμενου πως ο κ. Δένδιας, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν έδωσε άδεια στους υπαλλήλους της ΕΥΠ, που θα κατέθεταν ως μάρτυρες υπεράσπισης, να προσέλθουν στο δικαστήριο.

Υποψίες κινεί το γεγονός πως και τις δύο φορές που ήταν προγραμματισμένο να γίνει το δικαστήριο, δεν κλήθηκε να καταθέσει ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ.Α. είναι υπόδικος και για άλλες υποθέσεις μεταξύ των οποίων και αυτή του έργου παρακολούθησης «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» της ΕΥΠ, το οποίο στην πράξη αποδείχθηκε άχρηστο. Για την υπόθεση αυτή έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε 13 στελέχη της ΕΥΠ για απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Το περιοδικό HOTDOC, στο 10ο τεύχος, είχε αποκαλύψει απόρρητη έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που στοιχειοθετούσε ότι το έργο παρακολούθησης όχι μόνο δε λειτούργησε ποτέ αλλά παραδόθηκε και στην ΕΥΠ, ημιτελές. Η ζημιά του ελληνικού δημοσίου ήταν δεδομένη, ενώ η έκθεση διαπίστωνε σωρεία κενών στη σύμβαση του έργου τα οποία καθιστούσαν το διαγωνισμό «σουρωτήρι».

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού εδώ: Κοριοί, μίζες και ΕΥΠόληπτοι υπόδικοι πράκτορες

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…