Newsroom

Newsroom

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο – "Ταφόπλακα" για ένστολους και επικουρικά ταμεία

Με 50 ψήφους υπέρ και 47 κατά η κυβερνητική πλειοψηφία στο Β’ θερινό τμήμα της Βουλής ενέκρινε τα επίμαχα άρθρα…

vouli onomastiki 570

Με 50 ψήφους υπέρ και 47 κατά η κυβερνητική πλειοψηφία στο Β’ θερινό τμήμα της Βουλής ενέκρινε τα επίμαχα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για τα επικουρικά ταμεία και την επιτροπή ελέγχου των πόθεν έσχες, δηλαδή τα άρθρα 221, 226 και 227. Στα υπόλοιπα άρθρα για το πόθεν έσχες που μπήκαν σε ονομαστική ψηφοφορία (223-225, 228-230) το αποτέλεσμα ήταν 50 ψήφους υπέρ (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ), 39 κατά (ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α. και ΔΗΜ.ΑΡ.) κι 8 παρών (ΑΝ.ΕΛ. και ΚΚΕ). Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Π. Χαϊκάλης (ΑΝ.ΕΛ.) κι ο ανεξάρτητος Κ. Γιοβανόπουλος, καθώς κι ο προφυλακισμένος Στ. Μπούκουρας.

Πριν την ψηφοφορία ο βουλευτής της Ν.Δ, Δ. Κυριαζίδης, (πρώην συνδικαλιστής αστυνομικός) αντικαταστάθηκε ώστε να μην αναγκαστεί να υπερψηφίσει το άρθρο 221 που εμπεριέχει διατάξεις για τα επικουρικά ταμεία των ενστόλων. Το συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσε την οργή των εκπροσώπων των ενστόλων που τόνισαν ότι θα συζητήσουν το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ θα δημοσιοποιήσουν στους συναδέλφους τους τα ονόματα των βουλευτών που ψήφισαν της ρύθμιση που «βάζει ταφόπλακα» στα επικουρικά τους ταμεία.

Οι ένστολοι απέρριψαν τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι κάνουν χειρότερη κι όχι καλύτερη την διάταξη. Παράλληλα, εξέφρασαν την πρόθεση να μην δεχτούν την υπαγωγή των επικουρικών τους ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο και να αξιοποιήσουν τα αποθεματικά τους για ιδιωτικά συμβόλαια ασφάλισης.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…