Newsroom

Newsroom

Πέρασε η σκανδαλώδης τροπολογία για τα ΜΜΕ – Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Με τις ψήφους τον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πέρασε από τη Βουλή η σκανδαλώδης τροπολογία που αλλάζει…

vouli 47

Με τις ψήφους τον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πέρασε από τη Βουλή η σκανδαλώδης τροπολογία που αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ, ευνοώντας τους καναλάρχες και τη δημιουργία ολιγοπωλίων στην ενημέρωση.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας, τονίζοντας ότι κατατέθηκε εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς προς το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγ. Ανάργυροι». Όταν έγινε εμφανές ότι η κυβέρνηση δεν επρόκειτο να αποσύρει την τροπολογία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την συζήτηση για να μη νομιμοποιήσουν αυτήν την εκτροπή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής, μίλησε για «νέο συμβόλαιο διαπλοκής» και «αποκορύφωμα του χορού των παραβάσεων του Κανονισμού της Βουλής», εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε εκλογές Παράλληλα, ο Π. Κουρουμπλής απευθύνθηκε στους βουλευτές της Ν.Δ. και τους ρώτησε γιατί «καταργείτε έναν νόμο για τον οποίο επαιρόταν η Ν.Δ. ότι συγκρούεται με την διαπλοκή και τους νταβατζήδες;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, τόνισε ότι η επίμαχη τροπολογία αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ κι επιδεινώνει τη θέση των δημοσιογράφων.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Επικρατείας, Δ. Σταμάτης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εισάγει την τροπολογία αυτήν την στιγμή, ώστε να βάλει τάξη σε ένα χώρο που ταλανίζεται από προβλήματα εδώ και χρόνια και πριν την έναρξη της νέας περιόδου των ΜΜΕ, ενώ όσον αφορά στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου δεν υπάρχει εκτίμηση του οικονομικού κόστους από την τροπολογία λόγω έλλειψης απαιτούμενου χρόνου, ο Δ. Σταμάτης παρατήρησε ότι «όπως η αρνητική Έκθεση δεν εμποδίζει την ψήφιση, ούτε και η Έκθεση που λέει ότι δεν μπορώ να υπολογίσω το κόστος το κάνει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Π. Ρήγας, επικαλέστηκε το «Δίκαιο της Ανάγκης» για να δικαιολογήσει την νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ σχολίασε ότι πέρασαν οι «εποχές της ανεμελιάς», όταν η χώρα είχε δυσανάλογα πολλά ΜΜΕ σε σχέση με το μέγεθός της.

Ο Τ. Κουίκ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τάχθηκε υπέρ των διατάξεων σχετικά με την διαφημιστική αγορά, αλλά επέμεινε στην απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει την ανταλλαγή εργαζομένων μεταξύ επιχειρήσεων ΜΜΕ που ανήκουν στον ίδιο όμιλο, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα του ψηφίζει «παρών».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…