Newsroom

Newsroom

Πέραμα: Νέα απεργία σήμερα για τον θάνατο του εργάτη

Ξεχειλίζει η οργή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

5902580

Με νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 31 Μάη με αγωνιστικό ραντεβού στις 10 π.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της Ν/Ζώνης τον αγώνα τους για να «γυρίζουμε σώοι σπίτι», μετά το εργοδοτικό έγκλημα με ένα νεκρό εργάτη και δύο σακατεμένους.

Όπως αναφέρει ο 902.gr το Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργανώνει Παμπειραϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη 31 Μάη στις 19.00, στην πλατεία Κοραή, καλώντας σε μαζική συμμετοχή.

Μαζική κινητοποίηση το απόγευμα στο Πέραμα

Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, για το προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα, με τον ένα νεκρό εργάτη και τους δύο τραυματίες, οι εργαζόμενοι της Ν/Ζώνης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 30 Μάη, μαζική, μαχητική συγκέντρωση στην πύλη της Ζώνης του Περάματος και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί» και «δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή», εργαζόμενοι στην Ν/Ζώνη Περάματος, έχοντας μαζικά στο πλευρό τους σωματεία εργαζομένων από άλλους κλάδους, γυναικείους, Φοιτητικούς Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, με πορεία διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους του Περάματος, διατρανώνοντας με αποφασιστικότητα ότι: «Θέλουμε να γυρίζουμε ασφαλείς στα σπίτια μας, απαιτούμε την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς».

«Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» βροντοφώναξαν. Συνάδελφοι, είμαστε εδώ Συνδικάτα, φορείς, γονείς, μαθητές. Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων. Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα», ήταν το μήνυμα που έστελναν στη διάρκεια της κινητοποίησης.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…