Πέθανε ο θρυλικός ιδρυτής του Playboy, Χιου Χέφνερ

Την τελευταία του πνοή άφησε στο σπίτι του, σε ηλικία 91 ετών, ο ιδρυτής του Playboy Χιου Χέφνερ, όπως ανακοίνωσε η Playboy Enterprises.

NewsRoom 28/09/2017 | 07:23

Γνωστός για τα ξανθά “κουνελάκια” που τον περιτριγύριζαν διαρκώς, ο Χέφνερ θεωρείται ως ένας από τους πρωτεργάτες της σεξουαλικής επανάστασης της δεκαετίας του '60 με το ριζοσπαστικό για την εποχή του περιοδικό Playboy, με το περιοδικό Time να τον χαρακτηρίζει “προφήτη του ποπ ηδονισμού”.

Ο Χέφνερ έχτισε μία ολόκληρη αυτοκρατορία πάνω στη δική του φιλοσοφία, συνδυάζοντας τις φωτογραφίες γυμνών celebrities με άρθρα σημαντικών διανοητών, όπως ο Κερτ Βόνεγκατ και ο Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ, και συνεντεύξεις προσωπικοτήτων όπως ο Φιντέλ Κάστρο, ο Τζον Λένον και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

“Ποτέ δε σκέφτηκα το Playboy ειλικρινά ως περιοδικό σεξ. Πάντα το θεωρούσα ένα περιοδικό lifestyle, στο οποίο το σεξ ήταν ένα σημαντικό συστατικό”, είχε δηλώσει ο Χέφνερ στο CNN το 2002.

“Αυτό που δημιούργησα βγήκε από τις δικές μου εφηβικές φαντασιώσεις. Προσπαθούσα να επαναπροσδιορίσω τι σημαίνει να είσαι ένας νεαρός, αστός, single νεαρός”, είχε πει στην ίδια συνέντευξη.