Newsroom

Newsroom

Πέθανε ο Αλέξανδρος Βέλιος

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 63 ετών, ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, ο οποίος έδινε μάχη με τον καρκίνο.

5762cba81dc524d3108b48a9

Ο Αλέξανδρος Βέλιος είχε πριν από μερικούς μήνες ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση στην ελληνική κοινωνία σχετικά με το ζήτημα της ευθανασίας, όταν ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στη Ζυρίχη, σε κέντρο υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, ώστε να υποβληθεί σε ευθανασία. Ωστόσο, όπως αναφέρει σε άρθρο του στο prettylife.gr ο Κρικόρ Τσακιτζιάν, ο δημοσιογράφος εν τέλει δεν μετέβη στην Ελβετία, αλλά κατέφυγε σε «μη υποβοηθούμενη ευθανασία» στο σπίτι του στον Γέρακα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κρικόρ Τσακιτζιάν, άφησε ένα χειρόγραφο σημείωμα στο οποίο αναφέρει:

«Η τελευταία μου νοσηλεία στο νοσοκομείο πιστοποίησε τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας μου. Είναι, πλέον, θέμα λίγων εβδομάδων.

Αναστοχαζόμενος την εμπειρία των πρόσφατων μηνών και μπροστά στο φάσμα της περαιτέρω σωματικής και πνευματικής φθοράς μου, αποφάσισα απόψε να δώσω μόνος μου, ενώπιος ενωπίω με τον εαυτό μου, το τέλος που μου ταιριάζει. Να φύγω εν ειρήνη και εν συνειδήσει.

Έζησα με αξιοπρέπεια. Με αξιοπρέπεια επέλεξα να πεθάνω.

Αποχαιρετώ με αγάπη όλους εκείνους που δεν πρόλαβαν να με αποχαιρετίσουν, και ζητώ κατανόηση από τους δικούς μου ανθρώπους, στους οποίους δεν έδωσα την ευκαιρία να μου κλείσουν τα μάτια.

Έζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα. Φεύγω πλήρης.

Αλέξανδρος Βέλιος»

 Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 15:00 το απόγευμα στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας και θα ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του νεκροταφείου.  

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη