Πέντε σκληρές αλήθειες που μας υπενθυμίζει το σίριαλ με τα εμβόλια

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

Σπύρος Ξενίδης 02/02/2021 | 11:27

1.    Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, αν είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να σώσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα από μία θανάσιμη απειλή ή να κερδίσουν μισό δολάριο, θα μονομαχούσαν μέχρι θανάτου για το ποια θα τσεπώσει το μισό δολάριο.

2.    Η ισχύς ενός συμβολαίου εξαρτάται από την ισχύ αυτού που το υπογράφει. Αν, ας πούμε, είσαι ένας κακομοίρης δανειολήπτης που λόγω κρίσης έπεσε έξω και δυσκολεύεται να πληρώσει τις δόσεις του, λυπάμαι, δε γίνεται τίποτα, pacta sunt servanta. Αν από την άλλη είσαι μεγάλη πολυεθνική, εντάξει μωρέ, θα τα βρούμε, τι 100 εμβόλια τι 200, τι 1 εκατομμύριο, δε θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας.

3.    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τα αντανακλαστικά αγουροξυπνημένου βραδύποδα με καταρράκτη και σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής. Ποιος να το περίμενε αλήθεια αυτό από μία χαλαρή ένωση 27 κρατών που το καθένα έχει τα δικά του συμφέροντα και στην πρώτη ευκαιρία θα κοιτάξει πώς να πατήσει στο λαιμό τον «συνέταιρό» του;

4.    Ο πιο σύντομος πόλεμος όλων των εποχών θα ήταν ένας πόλεμος ανάμεσα στις κυβερνήσεις και τις πολυεθνικές. Οι κυβερνήσεις θα παραδίδονταν άνευ όρων μετά από 0,8 δευτερόλεπτα περίπου – κι αυτή η καθυστέρηση λόγω αργών αντανακλαστικών, όχι για κανέναν άλλο λόγο.

5.    Ο κορονοϊός είναι πιο έξυπνος από τον άνθρωπο. Γιατί προκειμένου να επιβιώσει μαθαίνει να προσαρμόζεται, να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται. Η ανθρωπότητα αρνείται να προσαρμοστεί και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την κατάσταση σαν να είναι μια προσωρινή αναστάτωση του τρόπου ζωής μας, και όχι κάτι που θα τον ανατρέψει μια για πάντα. Με αυτά τα μυαλά, όσα εμβόλια κι αν ανακαλύψουμε, δεν θα ξεμπερδέψουμε ποτέ.

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της στήλης «Πέντε Πράγματα» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr