Newsroom

Newsroom

Πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες για τον ξυλοδαρμό του Τσοχατζόπουλο

Δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες διενεργούνται, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, με αφορμή πληροφορίες που θέλουν τον πρώην υπουργό και καταδικασθέντα για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Άκη Τσοχατζόπουλο να έχει ξυλοκοπηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

57a1ef3a1dc524d3178b4c21

Η πρώτη πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πειραιά σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν, ενώ η δεύτερη διενεργείται από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατουμένων.

Πάντως, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ουδέποτε νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών, καθώς και ότι η ενημέρωση που είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αφορούσε σε ξυλοδαρμό.

Ο Ξυλοδαρμός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Έθνους”, το επεισόδιο ξεκίνησε από ασήμαντη αφορμή, όταν ο κ.Τσοχατζόπουλος διαμαρτυρήθηκε για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν. 

Τότε ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του πρώην υπουργού. «Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα», του είπε, και άρχισε να τον χτυπάει άγρια., μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων που φέρονται να μην αντέδρασαν έγκαιρα για να προστατεύσουν τον πρώην υπουργό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσοχατζόπουλο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών σε άσχημη κατάσταση.

Παρών στο επεισόδιο, σύμφωνα πάντα με το «Έθνος», ήταν γνωστός ποινικολόγος, καθώς και ο καταδικασμένος για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης Νίκος Ρωμανός.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…