«Πέφτουν σε λάθη, τι έχουν πάθει;»

Πώς να περιγράψει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο; Σύγχυση; Ασυνεννοησία; Απουσία καθοδηγητικού κέντρου; Ανευθυνότητα; Αλαζονεία; Ελαφρότητα; Αγνοια του κινδύνου; Δυσκολεύεσαι. Τα περιστατικά πολλά και μαζεμένα.

vouli mitsotakis

Ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει ότι η επιστολική ψήφος θα ισχύσει και στις εθνικές εκλογές. Η αρμόδια υπουργός λέει ότι είναι πρόωρο να μιλήσουμε για επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές. Υφυπουργός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης. Ο προϊστάμενός του στο υπουργείο τον επαναφέρει στην τάξη υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο ίδιος υφυπουργός καλεί τους δικηγόρους να γίνουν ντελιβεράδες αν δεν τα βγάζουν πέρα με τη δουλειά τους. Βουλευτές της συμπολίτευσης που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι είναι στα κεραμίδια λόγω του φορολογικού νομοσχεδίου τον αποδοκιμάζουν.

Υπουργός δηλώνει ότι ουδείς ασχολείται στην Ελλάδα με την τραγωδία των Τεμπών και θυμίζει σε όσους επιμένουν να κάνουν κριτική το ποσοστό που πήρε το κόμμα του στις εθνικές εκλογές. Θόρυβος μεγάλος. Ο υπουργός αναγκάζεται να αναδιπλωθεί, ζητάει συγγνώμη, όχι όμως γι’ αυτό που είπε αλλά επειδή κάποιοι τρίτοι έκαναν σπέκουλα για να τον εκθέσουν, αλλάζοντας το περιεχόμενο των δηλώσεών του. Υφυπουργός για να δικαιολογήσει το κλείσιμο σχολείων σε διάφορες περιοχές της χώρας υποστηρίζει ότι δεν είναι κακό για τα παιδιά να περπατάνε λίγο για να φτάσουν στον προορισμό τους και επικαλείται την οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που προτρέπει τους ανθρώπους να περπατάνε οκτώ χιλιόμετρα την ημέρα για να έχουν καλή υγεία.

Υπουργός σε τηλεοπτική εμφάνισή του προαναγγέλλει νέες συλλήψεις επειδή ο 18χρονος που έχει ομολογήσει τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό αποκάλυψε τα ονόματα εκείνων που του έδωσαν τη φωτοβολίδα και τον καθοδήγησαν για να επιτεθεί στους αστυνομικούς. Λίγες ώρες μετά, πηγές του υπουργείου όπου προΐσταται ο βιαστικός υπουργός διέψευδαν τον προϊστάμενό τους λέγοντας πως ό,τι είπε το είπε εν τη ρύμη του λόγου του. Δηλαδή «είπε-ξείπε» και αμαρτία δεν έχει. Υπουργός αφήνει υπαινιγμούς για ευθύνη ιδιοκτητών ΠΑΕ στα φαινόμενα οπαδικής βίας. Αλλος υπουργός άσχετος με το θέμα δηλώνει ότι οι τέσσερις ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ δεν έχουν καμιά ευθύνη.

Κάτι τρέχει σίγουρα. Τι όμως; Γιατί τα κυβερνητικά στελέχη δεν βουτάνε τη γλώσσα τους στο μυαλό τους πριν μιλήσουν δημοσίως, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός μετά το στραπάτσο του κόμματός του στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών; Να υποθέσουμε ότι δεν έχουν μυαλό, συνεπώς δεν έχουν πού να βάλουν τη γλώσσα τους; Υπερβολή. Χωρίς μυαλό πώς θα έπαιρνε το κόμμα τους σαράντα και κάτι τοις εκατό; Εκτός αν δεν έχουν μυαλό αυτοί και αυτές που τους ψήφισαν. Διολισθαίνουμε προς την αριστοκρατική αντίληψη κι αυτό δεν είναι ούτε σωστό ούτε δημοκρατικό. Να υποθέσουμε ότι έχουν κουραστεί και «πέφτουν σε λάθη, τι έχουν πάθει;» που λέει και το ρεμπέτικο τραγούδι; Πότε πρόλαβαν να κουραστούν; Ούτε εξάμηνο δεν έχουν κλείσει στα πόστα τους. Μήπως πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, να λένε ό,τι θέλουν, επειδή παίζουν μόνοι τους στο γήπεδο αφού η αντίπαλη ομάδα έχει πετάξει λευκή πετσέτα;

Μήπως πήραν τοις μετρητοίς εκείνη την κουβέντα του αρχηγού τους ότι επειδή δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση εμείς θα κάνουμε αντιπολίτευση στους εαυτούς μας; Μήπως δεν φοβούνται ότι κάποιος θα τους τραβήξει το αυτί και θα τους στείλει στα σπίτια τους, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν παράδοση στις γκάφες και στις κωλοτούμπες; Μήπως η κυβέρνηση των αρίστων (ατσίδων) είναι ένα ασκέρι ατάκτων και ο επικεφαλής της ασχολείται κυρίως με το προσωποπαγές σύστημά του; Εκτός αν πιστεύει ότι η λύση στο πρόβλημα της κυβέρνησής του είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Με την άλλη νοημοσύνη όμως τι γίνεται;

Ανάγωγα

Μην κάνετε κριτική στον Νετανιάχου, είναι αντισημιτισμός. Μη λέτε ότι οι… αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, είναι αντισημιτισμός. Κοντολογίς, μη λέτε τα αυτονόητα, γιατί μπορεί να κατηγορηθείτε ότι υποστηρίζετε τη Χαμάς.

Πηγή: Efsyn

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…