Παυλόπουλος: "Η κυβέρνηση Παπανδρέου "μαγείρεψε" τα στοιχεία του ελλείμματος"

cover
NewsRoom 11/07/2014 | 11:36

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε στον Real fm 97,8, με αφορμή το θέμα της επανεκκίνησης της ανάκρισης για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009. «Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν, ιδίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και αναφέρομαι στις ανακοινώσεις του κ. Παπανδρέου, προσπάθειες ώστε να μείνει η ιστορία στο ημίφως ή στο σκοτάδι», δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια έκανε λόγο για τεράστια ιστορία και πρόσθεσε ότι η αλήθεια είναι μία: «Το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2009 ήταν μεγάλο αλλά διαχειρίσιμο. Ωστόσο, με την άφρονα πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση Παπανδρέου τους τρεις πρώτους μήνες το έλλειμμα εκτοξεύτηκε».

Στην ερώτηση αν υπήρξε «μαγείρεμα» των στοιχείων προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. απάντησε χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν είχαν μπει στο έλλειμμα δαπάνες όπως αυτές της ΔΕΗ και των νοσοκομείων, αν και μας είχαν ζητηθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν». Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι το γεγονός πως προστέθηκαν τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο έλλειμμα σήμαινε πρακτικά τη λήψη μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ εις βάρος του ελληνικού λαού.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στην τροπή που πήρε η υπόθεση με το δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο της ΔΕΗ. «Κατά τη γνώμη μου όλο αυτό το ζήτημα ήταν αρμοδιότητα της ολομέλειας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει αν η αντιπολίτευση είχε επιδείξει τη στοιχειώδη σοβαρότητα. Ένα θέμα τόσο απλό το έκαναν τόσο περίπλοκο. Επίσης απ’ όλα αυτά τα τεράστια και μη δημοσιονομικά ζητήματα που αντιμετώπισε ο λαός το μόνο το οποίο έκριναν ότι χρειαζόταν δημοψήφισμα ήταν αυτό της ΔΕΗ;».