Παυλάκης: Πιθανό ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι

«Αν αφήσουμε ελεύθερο τον ιό θα κάνει μεγάλη ζημιά», προειδοποιεί ο καθηγητής

NewsRoom 21/04/2021 | 10:37

Για τέταρτο κύμα κορονοϊού ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι κάνει λόγο ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης, την ώρα που η κυβέρνηση συνθέτει το χρονοδιάγραμμα για χαλάρωση των μέτρων.

«Αυτό το τέταρτο κύμα, αν είναι ο ιός καινούργιος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν τον αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά. Αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται θα φύγει πιο αργά, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα, θα συνεχίσουν. Αυτό δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι» συνέχισε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η μη τήρηση των μέτρων και τα κορονοπάρτι συμβάλλουν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Όπως εξήγησε, επειδή υπάρχουν κι άλλα στελέχη του ιού έτοιμα να δείξουν τα δόντια τους, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουμε και ένα 4ο κύμα. «Αυτό το 4ο κύμα, αν είναι ο ιός καινούριος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι».

Για το Πάσχα και το αν θα έπρεπε να γίνει κάποιο άνοιγμα, ο καθηγητής είπε ότι «με το Πάσχα πάει να γίνει κάτι σωστό στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία. Θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια».

Τέλος, για τις συναντήσεις στα σπίτια είπε ότι, αν ο καθένας κρατήσει μια μικρή παρέα και δεν μαζευτούν 50 άτομα, δεν θα δώσουμε χώρο στον ιό.