Πάτρα: Αισιόδοξοι οι γιατροί για την υγεία του 6χρονου που τραυματίστηκε στους αγώνες καρτ

Ώρες αγωνίας για τον εξάχρονο Φώτη, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στην Πάτρα σε αγώνα καρτ.    

pik patras 1

Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο 6χρονος που τραυματίστηκε στους αγώνες καρτ στην Πάτρα, σύμφωνα με όσα είπε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Μπακος Όπως είπε  ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Μπακος μιλώντας στο Mega για την κατάσταση της υγείας του 6χρονου: «Χθες το μεσημέρι διεκομίσθηκε ένα αρκετά σοβαρό περιστατικό, ο 6χρονος Φώτης, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος και με μηχανικό αερισμό στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου», προσθέτοντας ότι το μικρό παιδί βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

«Θεωρούμε ότι αύριο, εκτός απροόπτου θα γίνει μια προσπάθεια ελέγχου του νευρολογικού του προφίλ» συμπλήρωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Πατρών, ο οποίος υπογράμμισε την αισιοδοξία των γιατρών για την πορεία της υγείας του 6χρονου αγοριού.

«Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία στην ομάδα της ΜΕΘ Παίδων, αφενός γιατί το παιδί δείχνει σταθερό το τελευταίο 24ωρο και αφετέρου γιατί η ομάδα -υπό τον κ. Ηλιάδη- είναι εξαιρετική και έχει αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά περιστατικά», πρόσθεσε ο κ. Μπάκος.

 

 

 

«Η υγεία του παιδιού είναι σταθερή όπως χθες. Αύριο είναι μια κρίσιμη μέρα γιατί οι γιατροί μάλλον θα αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν τη διαδικασία αφύπνισης», σημείωσε ο παππούς του 6χρονου Φώτη στο Mega, ενώ ο πατέρας ανέφερε: «Δεν ξέρω πού πατάω και πού βρίσκομαι από χθες. Το αυτοκίνητο ήρθε ουρανοκατέβατο στο παιδί μου. Απογειώθηκε, έσκασε πάνω μας και πέσαμε κάτω όλοι. Γύρισα και είδα το παιδί μου αναίσθητο».

 

 

Τι λέει ο οδηγός του καρτ για τις συνθήκες του ατυχήματος

 

Από τη μεριά του, ο οδηγός του μοιραίου καρτ, Νίκος Σαρδέλης, μίλησε για τις συνθήκες του ατυχήματος.

«Σε κάθε περίπτωση προέχει η υγεία του παιδιού. Επισκέφτηκα το νοσοκομείο με το που αφέθηκα ελεύθερος», σημείωσε.

«Είμαι και εγώ πατέρας δύο αγοριών και είναι πολύ σημαντικό για μένα να επανέλθει η υγεία του παιδιού. Βρίσκεται στη ΜΕΘ, απ’ ό,τι λένε οι γιατροί τα νέα είναι σχετικά καλά, δηλαδή δεν έχει μεγάλους τραυματισμούς, αλλά ακόμα διατηρείται σε κατάσταση καταστολής».

Όπως λέει ο επαγγελματίας οδηγός, «στα πλαίσια οδήγησης επίδειξης και νέων ηλεκτροκίνητων καρτ, προσπάθησα να προσπεράσω το μπροστινό μου καρτ από τα δεξιά. Είχα μια μικρή επαφή με το άλλο καρτ αλλά ήταν αρκετή για να αλλάξω κατεύθυνση προς τα προστατευτικά πλαστικά τα οποία ευτυχώς που υπήρχαν γιατί αυτά με κράτησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παρόλο που έχω τραυματισμούς χαμηλά στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια, μπορώ να τους διαχειριστώ και να τους ξεπεράσω».

«Ήταν δύσκολες στιγμές, προσπαθούσαν να συνεφέρουν το παιδί. Εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ», κατέληξε ο κ. Σαρδέλης, ο οποίος είναι επαγγελματίας οδηγός και συμμετέχει συχνά σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη