ΠΑΣΟΚ: Ιδρυτικό συνέδριο της "Δημοκρατικής Παράταξης"

cover
NewsRoom 07/07/2014 | 21:29

Διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου της "Δημοκρατικής Παράταξης" αποφάσισε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και αυτήν τη θέση εισηγείται στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει το ερχόμενο Σάββατο, όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΠΣ.

Η ηγεσία και τα στελέχη του κινήματος αποφάσισαν το επικείμενο συνέδριο να οργανώσει η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, όπου υπό την σκέπη ενός Εθνικού συμβουλίου θα μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχαν αποστασιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και φυσικά τα στελέχη που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετείχαν στο εγχείρημα της Ελιάς.  

Ο κ. Βενιζέλος, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ανέφερε πως η εκλογή των σύνεδρων θα γίνει από τη βάση και πως στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου θα εκπροσωπούνται πρόσωπα και χώροι που το επιθυμούν. Επίσης, ζήτησε «τη στράτευση όλων των στελεχών, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά της ευρύτερης παράταξης, όλων των πολιτών που πιστεύουν στον χώρο αυτό και ξέρουν ότι η Ελλάδα πάντα έχασε ιστορικά όταν αυτός ο πόλος της μεγάλης Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης δεν έπαιζε τον ρόλο του».

Το Συνέδριο θα επιδιωχθεί να γίνει μέσα στον Οκτώβριο.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί μια μεγάλη συνδιάσκεψη επετειακού χαρακτήρα στις 2 και στις 3 Σεπτέμβρη, «με τη συμμετοχή όλων των οργανώσεων μας, όλων των συνδικαλιστικών και αυτοδιοικητικών στελεχών και των κινημάτων».

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.