Newsroom

Newsroom

Πάσχα 2024: Ξέφυγαν οι τιμές σε σοκολατένια αυγά και τσουρέκια – 16,5 ευρώ το τεμάχιο (video)

Απλησίαστα είναι τα προϊόντα για τις ημέρες του Πάσχα, με σημαντικές αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι

5565967

To Πάσχα φτάνει με τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αβγά να έχουν την τιμητική τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με τις τιμές τους ωστόσο να τα κάνουν απλησίαστα καθώς το κακάο και η κακαόμαζας παρουσιάζουν αύξηση κατά 45-50% σε σχέση με πέρυσι.

Ο ζαχαροπλάστης Μιχάλης Τσατσούλης, μίλησε στην ΕΡΤ για τα επίπεδα των τιμών στα σοκολατένια αυγά, τις καραμέλες και τα τσουρέκια. Σε όλα τα παρασκευάσματα αναμένονται αυξήσεις.

«Έχουμε προσπαθήσει να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανατιμήσεις της σοκολάτας, είναι πολύ δύσκολο, λόγω του ότι έχουν αυξηθεί το κακάο, η κακάομάζα κλπ στα 45% με 50% από ότι πέρσι.

Παρόλα αυτά εμείς έχουμε κάνει μια αύξηση 1 με 2 ευρώ στο κιλό στα προϊόντα σοκολάτας. Ένα αυγό στα 600 γραμμάρια σοκολάτας κι εμείς το πουλάμε συσκευασμένο με διακόσμηση στα 20 ευρώ.

Τις καραμελίτσες σοκολάτας στα 10 ευρώ. Τα κουνελάκια και τα λαγουδάκια που πέρυσι ήταν στα 12 ευρώ εφέτος είναι στα 15 ευρώ», ανέφερε αρχικά.

«Τα τσουρέκια σοκολάτας στοιχίζουν 16,5 ευρώ το τεμάχιο, ενώ τα απλά τσουρέκια στα 8,90 ευρώ το ένα, είναι στα 750 γραμμάρια, με δάκρυ μαστίχας κι ελληνικά βούτυρα.

Προσπαθούμε να κρατάμε την ποιότητα αλλά και την τιμή όσο γίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…