Newsroom

Newsroom

Το "πάρτυ" της…φοροδιαφυγής καλά κρατεί σε Μύκονο και Σαντορίνη

Εκτεταμένους ελέγχους έκανε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας την προηγούμενη εβδομάδα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική και τις Κυκλάδες, συγκεκριμένα…

apodeikseis

Εκτεταμένους ελέγχους έκανε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας την προηγούμενη εβδομάδα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική και τις Κυκλάδες, συγκεκριμένα σε Σαντορίνη και Μύκονο, για την εφαρμογή της φορολογικήςνομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια Αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας, έκαναν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων στην Αττική, καθώς και σε Σαντορίνη Μύκονο, όπου σε δώδεκα περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε τρεις από τις περιπτώσεις εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων, για ποινικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
 

Αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν:

Στην Αττική οι… παρανομίες εστιάστηκαν σε αναψυκτήριο-μπαρ στην παραλία Μαραθώνα, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκατριών τουλάχιστον παραστατικών στοιχείων. Ακόμη, στην παραλία υπήρχαν 32 ομπρέλες με 64 ξαπλώστρες, που καταλαμβάνουν συνολικά 100 τ.μ. στην περιοχή του αιγιαλού, αλλά το μόνο που έλειπε ήταν η… άδεια, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας της επιχείρησης.

Ατελείωτος ο κατάλογος σε Μύκονο και Σαντορίνη

Στη Σαντορίνη οι παραβάσεις σημειώθηκαν σε εστιατόρια, πιτσαρίες, καφέ μπαρ με… πρωταθλήτριες περιοχές την Θήρα και τα Φηρά, όπου οι παραβάσεις ήταν δεκάδες. Στην πλειονότητά τους αφορούσαν σε… χαμένες αποδείξεις, ελλείψεις στην συντήρητη των επαγγελματικών εξοπλισμών, αλλά και δεκάδες παραλείψεις των διατάξεων της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

“Ξεχασιάρηδες” και στη Μύκονο

Στο νησί των ανέμων το σκηνικό ηταν παρόμοιο. Σε μία περίπτωση μάλιστα, διαπιστώθηκε πως σε ένα μπαρ, δεν είχαν κοπεί μόλις… 449 αποδείξεις, συνολικής αξίας 11.225 ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και πάλι συλήψεις των υπευθύνων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.