Παρών στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε και ο Νίκος Παππάς

Ανοίγουν τα χαρτιά τους οι «μνηστήρες»

polakis pappas

Ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο όσον αφορά στην κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τους «μνηστήρες» να ανοίγουν τα «χαρτιά» τους ο ένας μετά τον άλλο. Έτσι λοιπόν την υποψηφιότητά του για την προεδρία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε και ο Νίκος Παππάς, στη διάρκεια συνεδρίασης της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής, όπου καταβάλλονται οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης για την εκλογή αρχηγού. Αυτή είναι η τέταρτη κατά χρονολογική σειρά κατάθεσης υποψηφιότητα. Πρώτη ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου, ακολούθησε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και σήμερα στη συνεδρίαση της Κ.Ε. ο Στέφανος Τζουμάκας.

«Δε φανταζόμουν ότι θα έρθει η στιγμή που θα σταθώ στο βήμα της κεντρικής του επιτροπής και θα πω αυτές τις λέξεις. Με αίσθημα ευθύνης και ταπεινότητας, λοιπόν, καταθέτω ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνει πίσω ο Πολάκης

Όσο για τον Παύλο Πολάκη, υπήρξαν νωρίτερα δημοσίευματα που τον ήθελαν να έχει καταθέσει και εκείνος υποψηφιότητα, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε (τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές).

«Εννοείται ότι το συνέδριο θα εκλέξει νέα Κεντρική Επιτροπή, νέα Πολιτική Γραμματεία και νέο γραμματέα και θα δρομολογήσει τη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση. Δεν είναι δυνατό να κάνουμε το αντίστροφο, δηλαδή πρώτα να εκλέξουμε το πρόσωπο που θα ηγηθεί του κόμματος και μετά να αποφασίσουμε το πολιτικό πλαίσιο που αυτός ή αυτή θα κληθεί να εφαρμόσει και να υπηρετήσει. Αν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και βέβαια υπάρξει απόφαση του συνεδρίου που να περιλαμβάνει τους άξονες τους οποίους ανέπτυξα, τότε ναι είναι ανοιχτό για εμένα να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος. Ζητώ συγγνώμη από αμέτρητα στελέχη, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που καθ΄ όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα με παρακινούσαν να θέσω υποψηφιότητα, ανεξαρτήτως διαδικασίας και σε κάθε περίπτωση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχω μάθει να πορεύομαι αντίθετα από τη συνείδηση και τις απόψεις μου και γι’ αυτό δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος σε μια fast track διαδικασία, η οποία δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει το ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ», ανέφερε ο κ. Πολάκης στην ομιλία του.

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…