Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανάρτηση Πολάκη

Επιλεκτική εισαγγελική παρέμβαση από τη Δικαιοσύνη με αφορμή τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Παύλου Πολάκη, την ώρα που όταν άλλοι απειλούσαν ότι θα γδάρουν εισαγγελείς, δεν κουνήθηκε φύλο.

EK polakis

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, για τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και του Παύλου Πολάκη που στοχοποιούν δικαστές, δημοσιογράφους, τραπεζίτες μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Νίκο Παππά.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζητώντας να εξακριβώσει αν και από ποιους προκύπτει το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων, με βασικά αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και αυτό της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η παραγγελία του κ. Ελευθεριάνου αφορά εκτός της ανάρτησης του κ. Πολάκη για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή, και σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο από άλλους χρήστες.

Σφοδρές αντιδράσεις από Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ΕΣΗΕΑ

Από την πλευρά της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση με την οποία δηλώνει πως αυτή η ενέργεια αποτελεί «βαθύτατο πλήγμα για το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας», ζητώντας παράλληλα την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής: «Σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας. Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας. Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Ανεπίτρεπτη και αδιανόητη χαρακτηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και αξιωματούχων από τον Βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλο Πολάκη μέσω ανάρτησης του στα SOCIAL MEDIA. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την στάση τού κ. Πολάκη ο οποίος για πολλοστή φορά επιλέγει την στρατηγική της έντασης δηλητηριάζοντας τον δημόσιο λόγο με αλαζονεία και απειλές».

 

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

6210363

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι αμνηστεύει τους «καταφρονητές των νόμων…