Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Ηλιούπολη: Να ερευνηθεί γιατί διώκεται η 19χρονη που έπεσε θύμα trafficking

Μέσω αυτής η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ζητά να εξεταστεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία διώκεται και πρόκειται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου η 19χρονη, θύμα trafficiking.

5339442 1024x684 1

Παραγγελία προκειμένου να ερευνηθεί αν και κάτω από ποιες συνθήκες έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί η 19χρονη, η οποία υπήρξε θύμα trafficking στην Ηλιούπολη, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Μέσω αυτής η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ζητά να εξεταστεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία διώκεται και πρόκειται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου η 19χρονη, θύμα trafficiking.

Όπως αναφέρεται, το κορίτσι που έχει κριθεί πρωτοδίκως πως υπήρξε αιχμάλωτη αστυνομικού, θα βρεθεί στο εδώλιο με βάση ανώνυμη καταγγελία, κατηγορούμενη ως υπαίτια του ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Ωστόσο, κατά την παραγγελία, η πράξη αυτή που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε, αυτός δε ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5.5 ετών σε πρώτο βαθμό και επίκειται η άμεση εκδίκαση της έφεσής του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της πιο πάνω περίπτωσης, παρακαλούμε, αφενός μεν να ερευνήσετε τη βασιμότητα της καταγγελίας και να μας ενημερώσετε άμεσα, ήτοι εντός της σήμερον, αφετέρου δε, σε καταφατική περίπτωση, να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο Δικαστήριο της 26/2/2024».

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και της οπλοκατοχής. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντόμου βίου και συγχρόνως αποφασίστηκε η χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος έως την έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Δικηγόροι 19χρονης: «Μνημείο ντροπής για την Ελληνική Δικαιοσύνη!»

Οι Δήμητρα Κεραμύδα και Αντωνία Λεγάκη, συνήγοροι της 19χρονης, σε δήλωσή τους που γνωστοποίησαν μέσω ανάρτησης, καταδικάζουν την άσκηση διώξης σε βάρος της νεαρής κοπέλας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, κάνοντας λόγο για “μνημείο ντροπής”. «Το θύμα trafficking όχι μόνο παραμένει απροστάτευτο, αλλά σύρεται κατηγορούμενη με Εισαγγελική σφραγίδα! Η Δικαιοσύνη τιμωρεί το θύμα ακόμη και μετά την πρωτόδικη δικαίωση του» υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί η δήλωσή τους:

«Την Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, το κορίτσι που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ως η 19χρονη κοπέλα που αιχμαλώτισε και εξέδιδε ο αστυνομικός στην Ηλιούπολη το 2021, καλείται να δικαστεί ως κατηγορούμενη διότι, “διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή (τότε που ήταν αιχμάλωτη) χωρίς το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος” & “κατελήφθη να κατέχει ναρκωτικά για δική της αποκλειστικά χρήση”!!!

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν μήνυσης του αστυνομικού, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα. Αυτός δηλ. που είχε αιχμαλωτίσει το κορίτσι και το εξέδιδε, την μήνυσε ότι εκδιδόταν χωρίς πιστοποιητικό. Κι ο Εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη στο κορίτσι! Ότι δηλ. όταν ήταν αιχμάλωτη και την εξέδιδαν με τη βία (αυτό έχει αποδειχθεί με δικαστική απόφαση) δεν είχε εκδώσει πιστοποιητικό ιερόδουλης!!!

Ο ίδιος αστυνομικός που καταδικάστηκε για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (το επαναλαμβάνουμε για να μην ξεχνιόμαστε) μήνυσε το κορίτσι που είχε αιχμαλωτίσει, για κατοχή μικροποσότητας χασίς, παρ’ ότι δεν επιβεβαιώθηκε αυτό από κανένα στοιχείο!.

Παρά ταύτα ο Εισαγγελέας της άσκησε δίωξη και για κατοχή ναρκωτικών!

Τι να σχολιάσουμε; Μνημείο ντροπής για την Εισαγγελική Αρχή και την Ελληνική Δικαιοσύνη!

Το θύμα trafficking όχι μόνο παραμένει απροστάτευτο, αλλά σύρεται κατηγορούμενη με Εισαγγελική σφραγίδα! Η Δικαιοσύνη τιμωρεί το θύμα ακόμη και μετά την πρωτόδικη δικαίωση του!».

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…