Newsroom

Newsroom

Παρέμβαση Πολάκη στο "Ε" για την "γκαιμπέλικη προπαγάνδα" της Μαυραγάνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσιάζοντας ένα «ρεπορτάζ» περικοπής 15 επιδομάτων, η Φαίη Μαυραγάνη βάφτισε τις προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας ως ψηφισμένα και εγγεγραμμένα στον κρατικό προϋπολογισμό μέτρα. Το άλμα αντίληψης της δημοσιογράφου προκάλεσε την αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος παρενέβη για να απαντήσει στην «γκαιμπέλικη προπαγάνδα».

5821fb9f1dc52497758b4911

«Δεν το έχω ξανά κάνει αυτό, να παρέμβω σε εκπομπή. Το κάνω γιατί εξοργίστηκα και εξοργίστηκα γιατί ο τρόπος που παρουσιάζεται μια σειρά από στοιχεία είναι τρόπος γκαιμπελικής προπαγάνδας» είπε ο κ. Πολάκης, με τη δημοσιογράφο να αναρωτιέται: «Τι εννοείτε;», χάνοντας εξ αρχής τη ψυχραιμία της και μη επιτρέποντας σε όλη τη διάρκεια της επικοινωνίας στον υπουργό να τεκμηριώσει το χαρακτηρισμό του.

«Αν με κατηγορείτε για γκαιμπελισμό, θα πρέπει να έχω τη δυνατότητα να απαντώ» πρόσθεσε η δημοσιογράφος, με τον κ. Πολάκη να τονίζει πως θα αποδείξει τον ισχυρισμό του.

«Πρώτον, η σελίδα 1022 (σ.σ. του τρίτου μνημονίου) που με τόση σιγουριά αναφέρεστε, είναι η σελίδα που αναφέρεται στο φαρμακευτικό claw back των νοσοκομείων» είπε ο αναπληρωτής υπουργός για τον πρώτο πίνακα που παρουσίασε η κ. Μαυραγάνη.

Τότε, οι τόνοι ανέβηκαν, με την κ. Μαυραγάνη να διακόπτει τον Πολάκη και να ρωτά αν αποτελούν προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας. Μάλλον δεν αντιλήφθηκε πως με το ερώτημα αυτό ουσιαστικά αναίρεσε τα λεγόμενά της.

Συνεχίζοντας ο κ. Πολάκης είπε: «Μέχρι στιγμής ο ΕΟΠΥΥ έχει εισπράξει 3,5 δις από τα ασφαλιστικά ταμεία. Θα φτάσει για πρώτη φορά τα 4 εκατ. ευρώ». Αμφισβήτησε και αυτά τα στοιχεία η κ. Μαυραγάνη, λέγοντας προς τον αναπληρωτή υπουργό πως δεν θα τον αφήσει να βγάλει διάγγελμα. 

«Σας ρωτάω κ. υπουργέ, είναι προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας η περικοπή των 15 επιδομάτων;» επανήλθε η δημοσιογράφος, με τον Πολάκη να της απαντά: «Α, είναι προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας… και όχι ψηφισμένα μέτρα…».

«Στη σελίδα 1022 του μνημονίου δεν περιλαμβάνεται η περικοπή;» ξανά ρώτησε η κ. Μαυραγάνη παρά του ότι είχε απαντηθεί αυτό από τον Πολάκη. «Στη σελίδα αυτή περιλαμβάνεται το φαρμακευτικό claw back. Έχει τόση σχέση αυτό που λέτε με αυτό που γράφεται, όσο η Ανατολή με τη Δύση. Άρα, κάντε καλύτερο ρεπορτάζ».

Μετέπειτα, όντας εκνευρισμένη, με τον Πολάκη να της λέει πως πρέπει να βρει τη σελίδα του μνημονίου που σημειώνονται όσα αναφέρει, η κ. Μαυραγάνη είπε: «Θα κουβαλάω στα χέρια μου τις σελίδες των μνημονίων;». 

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στον δεύτερο πίνακα της κ. Μαυραγάνη, σύμφωνα με τον οποίο ο ΕΟΠΥΥ δεν παίρνει χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά αυτά πηγαίνουν για να αποπληρωθεί το χρέος. «Κάποια χρήματα που δεν παίρνει ο ΕΟΠΥΥ πάνε για να πληρωθούν συντάξεις» τόνισε ο υπουργός και κατέληξε λέγοντας: «Είναι η πρώτη χρονιά από καταβολής ασφαλιστικών ταμείων που ο ΕΟΠΥΥ έχει χρηματοδοτήσει τα δημόσια και εποπτευόμενα νοσοκομεία -μέχρι στιγμής- με πάνω από 340 εκατ. ευρώ».

Δείτε το βίντεο:


Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη