Newsroom

Newsroom

Παρέμβαση από το "Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο" για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

Παρέμβαση που αλλάζει τα δεδομένα στις εκλογές της Κεντροαριστεράς έκανε μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook, το "Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο". "Η παράταξη να έχει όνομα και σύμβολα", "Να ανατιναχθεί κάθε γέφυρα με τη Δεξιά", "Ήρθε η ώρα της Παπανδρεϊκής Σποράς, της γενιάς των 80’s και των 90’s, να αναλάβει τα ηνία του Κινήματος", είναι μερικές από τις προτάσεις της ανακοίνωσης.

5a0d8f3d1dc524d3658b458f

Σφοδρή κριτική άλλα και προτάσεις βγαλμένες από τις χρυσές σελίδες του ΠΑΣΟΚ, περιελάμβανε η ανακοίνωση της πιο δημοφιλούς “πολιτικής” σελίδας στο Facebook.

Διαβάστε ολόκληρη η επιστολή του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου:

“Η τεράστια συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της Κεντροαριστεράς, περισσότεροι από 200.000 πολίτες, αποδεικνύει ότι η μεγάλη, δημοκρατική παράταξη είναι βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του Λαού. Εκεί που πριν δύο χρόνια χαροπάλευε σε ποσοστά μικρότερα του 5% , ως αποτέλεσμα της στροφής στο ακραίο κέντρο και στο μνημονιακό μακιαβελισμό, πλέον δείχνει ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα φτάσει σε διψήφια ποσοστά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ , το κάθε κόμμα για διαφορετικούς λόγους, ήδη ανασκευάζουν τις τακτικές τους απέναντι στο κίνημα του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι η ουρά της Δεξιάς, η χρυσή εφεδρεία για το σχηματισμό κυβέρνησης με το φερόμενο ως νικητή των επόμενων εθνικών εκλογών, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η δε ΝΔ, η οποία αρχίζει και αποχαιρετά την πιθανότητα του σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, θα προσπαθήσει να κάνει ρεσάλτο στο χώρο του Κέντρου και στους απογοητευμένους μεταΠΑΣΟΚους (βλ. Ποτάμι και όμορες δυνάμεις ).

Εμείς, ως Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο, οι καταλύτες της εδραίωσης – εκ νέου – του αγνού Παπανδρεϊσμού και του ΠΑΣΟΚ ως δύναμης ευημερίας, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, καταθέτουμε δημόσια την πρότασή μας υπό το στρατηγικό πλαίσιο:

«ΕΡΧΟΜΑCTE 2021 – ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»

Η παράταξη έχει όνομα και σύμβολα.

Πρέπει να σταματήσει άμεσα η γελοιότητα της επικοινωνιακής κοροϊδίας του Λαού, με την επιλογή ονόματος-φερετζέ ( Ελιά, ΔΗ.ΣΥ. κ.α. ). Είναι προσπάθεια εξαπάτησης, ένδειξη ηττοπάθειας και έλλειψης αυτοπεποίθησης. Το όνομα και τα σύμβολά μας είναι η ψυχή μας.

Ανατίναξη κάθε εξουσιαστικής γέφυρας με τη Δεξιά

Η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, που έβαλε τη Δεξιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, δεν έχει καμία θέση ως κυβερνητικός εταίρος στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όλοι ομιλούν για την κρίση της σοσιαλδημοκρατίας. Ακόμα και στο τελευταίο πράσινο καφενείο, γνωρίζουν ότι η πρώτιστη αιτία αυτής της κρίσης, είναι η συνεργασία με τη Δεξιά. Γνωρίζουμε ότι πολλοί , έχουν αλωθεί ιδεολογικά επειδή αντιμετωπίζουν την πολιτική ως προνομιακό πεδίο βιοπορισμού. Η αποχή από τη νομή της εξουσίας μέχρι το 2021, είναι η απαραίτητη θυσία για την εξιλέωση του κινήματος στα μάτια του Λαού.

Επένδυση στο πολιτισμικό ΠΑΣΟΚ

Αν κρατήσεις μια λέξη για να περιγράψεις την Ελλάδα των τελευταίων σαράντα (40) ετών, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αναφωνήσεις: «ΠΑΣΟΚ». Το κίνημα που έδωσε ταυτότητα στη νέα Ελλάδα, των μεγάλων έργων, της έμφυλης ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής πλούτου. Η παράταξη που έφερε το μικρό άνθρωπο της Δεξιάς και τον ανέδειξε ως Homo Novus για την Ελλάδα του 2021. Το κίνημα που ένωσε τους Έλληνες, ως ίσους απέναντι στο ελληνικό όνειρο της παπανδρεϊκής ευημερίας. Αυτό το κίνημα είναι μόδα, είναι status symbol, είναι φαντασίωση και εναργής εμπειρία.

Η προετοιμασία για την επόμενη μέρα

Ήρθε η ώρα της Παπανδρεϊκής Σποράς, της γενιάς των 80’s και των 90’s, να αναλάβει τα ηνία του Κινήματος. Οι επίγονοι του σοσιαλιστικού Big Bang, από το 1981 και ύστερα, ως η πιο μορφωμένη γενιά όλων των εποχών, θα ξαναφέρει το χαμόγελο και την ελπίδα στην καθημερινότητα της πατρίδας. Σε σύμπραξη με τους γονείς και τους παππούδες μας, να φέρουμε την αθάνατη ελληνική οικογένεια, στη νέα Εποχή που θα ανατείλει ξανά ο πράσινος και ζωοφόρος Ήλιος. Με το βλέμμα στο μέλλον και την καρδιά να χτυπά δυνατά και ρυθμικά: 2021 ΕΡΧΟΜΑCTE”.

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

πατρα λιμανι 1

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη ο αδερφός της 48χρονης γυναίκας απ' την Πάτρα