Newsroom

Newsroom

Παράθυρο συνταξιοδότησης στα 55 έτη

Παράθυρο για συνταξιοδότηση έως και 10 χρόνια νωρίτερα από τα μέχρι στιγμής δεδομένα ανοίγει μία νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας.…

Παράθυρο για συνταξιοδότηση έως και 10 χρόνια νωρίτερα από τα μέχρι στιγμής δεδομένα ανοίγει μία νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας. Με αυτήν όσοι εργαζόμενοι εξαγοράσουν μέχρι τα τέλη του 2013 τα πλασματικά χρόνια παλαιότερων διατάξεων, θα μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης σε ηλικία 55 ετών, όπως μεταδίδει το capital.gr.

Αναλυτικότερα, οι χρόνοι που μπορούν να αγοράσουν είναι οι εξής:

Ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας χωρίς την έκπτωση του 30% (γιατί θεωρούνται ότι θεμελιώνουν με προϋποθέσεις πριν το 2011).

Ο χρόνος γονικής άδειας ανατροφής παιδιών.

Η επιδοτούμενη ασθένεια και μέχρι 200 ημέρες (στις περιπτώσεις υπέρβασης του ορίου που δικαιούνταν από το εργοδότη και επιδοτήθηκε).

Η επιδοτούμενη τακτική ανεργία από τον ΟΑΕΔ έως 200 ημέρες κατά την τελευταία 10ετία πριν από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης.

Ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών και μέχρι 2 έτη.

Ο πλασματικός χρόνος της παρ. 1 του άρθρου 141 του ν.3655/2008 (πλασματικός χρόνος παιδιών), εφόσον τα παιδιά έχουν γεννηθεί ή υιοθετηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2000 και η αναγνώριση είναι χωρίς εξαγορά από τον ασφαλισμένο, θεμελιώνει με προϋποθέσεις που ισχύουν μέχρι το 2010 (25ετία και 60 ή 65 για λόγους γήρατος), εφόσον η σχετική αίτηση υποβληθεί μέχρι και 31/12/2013.

Ο χρόνος αυτός, (για παιδιά μετά το 2000), αναγνωρίζεται μόνο από τον ένα γονέα ενώ εάν έχει συνταξιοδοτηθεί η μητέρα, τότε ο πατέρας δεν έχει δικαίωμα να αναγνωρίσει το χρόνο αυτό των παιδιών όπως και αν έχει γίνει χρήση μέρους του χρόνου των παιδιών για θεμελίωση ή προσαύξηση του ποσού της σύνταξης

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…