Παρατείνεται το πολιτικό θρίλερ στη Γερμανία – Νέα συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών απόψε

Από μια κλωστή κρέμεται η πολιτική επιβίωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ σε μία προσπάθεια να βρει μία κοινή γραμμή με τους Βαυαρούς εταίρους της στο προσφυγικό.

5b3a35491dc52489748b457f

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Kοινοβουλευτικής Oμάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης που διήρκεσε μόλις 30 λεπτά απουσία του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, η Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε πως η λύση δεν είναι ασήμαντη και θα υπάρξει περαιτέρω προσπάθεια και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μια ακόμη συζήτηση κορυφαίου επιπέδου.

 Αυτή την ώρα η Ανγκελα Μέρκελ έχει νέα συνάντηση με τον Ζεεχόφερ- υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του CSU- στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο, παρουσία του προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης θα συνεδριάσει εκ νέου στις 22.00 μ.μ ώρα Γερμανίας.

Αύριο θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Κ.Ο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας BILD. Η ώρα δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν. Θα σταλεί στους βουλευτές των δύο κομμάτων σχετικό SMS.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας υπέβαλλε την παραίτησή του, αλλά στη συνέχεια πείστηκε από τους συναδέλφους του να αποφύγουν να πιέσουν περαιτέρω τη Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να βρει σκληρότερους ελέγχους για τη μετανάστευση. Ο Ζεεχόφερ επιμένει στην άρνηση εισόδου στη χώρα σε μετανάστες οι οποίοι έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλο κράτος της ΕΕ. Όμως, πολλοί θεωρούν ότι αυτό το σχέδιο παραβιάζει το δίκαιο της ΕΕ και την Σύμβαση της Γενεύης για τα δικαιώματα των προσφύγων.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη