Newsroom

Newsroom

Παραπομπή σε δίκη σύσσωμης της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής εισηγείται ο εισαγγελέας

Με πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος εισηγείται την παραπομπή σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής…

kasidiaris 15

Με πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος εισηγείται την παραπομπή σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, σε δίκη με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα προτείνει την παραπομπή συνολικά 70 ατόμων, από τους συνολικά 85 που αρχικώς είχαν κατηγορηθεί.

Στην 700 σελίδων πρότασή του, ο εισαγγελέας εκτιμά ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον «σκληρό πυρήνα» της οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε «υπό τον μανδύα κόμματος» και επισημαίνει δέκα περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων, μεταξύ των οποίων  η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση στο Πέραμα σε μέλη του ΠΑΜΕ, η επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, η ανθρωποκτονία του Λουκμάν στα Πετράλωνα κ.ά, οι οποίες φαίνεται να εντάθηκαν μετά το 2012. Παράλληλα εκφράζει την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση από το 2008 με το σκεπτικό, όπως αναφέρει, ότι «ένα κόμμα μπορεί να είναι εγκληματική οργάνωση, αν και εφόσον χρησιμοποιεί μηχανισμούς και επιτελεία του για εγκληματικές πράξεις».

Ο κ. Ντογιάκος προτείνει την παραπομπή των βουλευτών Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Λαγού, Μπούκουρα, Μίχο, Παππά και Γερμενή και για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων. Συγκεκριμένα για τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά εισηγείται την μετατροπή της σε βάρος του κακουργηματικής κατηγορίας για παράνομη κατοχή όπλων, σε πλημμέλημα.

Στην πρότασή του ο κ. Ντογιάκος κάνει εκτενή αναφορά στη δολοφονία Φύσσα, υπογραμμίζοντας ότι ήταν στοχοποιημένος. «Ο Ρουπακιάς χτυπάει αφού είχε προηγηθεί δημιουργία κλίματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας και περιγάφει λεπτομερώς τις κλήσεις που δέχθηκαν τα λεγόμενα τάγματα εφόδου προκειμένου να πάνε στην καφετέρια στη συμβολή των οδών Ιφιγενείας και Παναγή Τσαλδάρη στη Νίκαια. 

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…