Newsroom

Newsroom

Παράνομη η ενόχληση από τις εισπρακτικές εταιρείες

Παράνομες είναι οι ενοχλήσεις από τις εισπρακτικές εταιρείες, αν προηγουμένως η τράπεζα η οποία έχει δανειοδοτήσει τον οφειλέτη δεν έχει…

eispraktikes

Παράνομες είναι οι ενοχλήσεις από τις εισπρακτικές εταιρείες, αν προηγουμένως η τράπεζα η οποία έχει δανειοδοτήσει τον οφειλέτη δεν έχει ενημερώσει για τη συνεργασία της με την α ή β εισπρακτική εταιρεία και αν ο οφειλέτης δεν έχει δώσει την έγγραφη συγκατάθεσή του.

Σύμφωνα με σημερινό (20/2) δημοσίευμα του Έθνους, οι δανειολήπτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι παράνομη όποια ενόχληση δεχτούν από εισπρακτική εταιρεία αν προηγουμένως δεν ενημερωθούν από την τράπεζα που τους έχει δανειοδοτήσει ότι πράγματι συνεργάζεται με την εν λόγω εταιρία και αν δεν έχουν δώσει την έγγραφη συγκατάθεσή τους για να ενημερώνονται από την εταιρεία αυτή.

Οι εισπρακτικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να καλούν μόνο στην οικία του δανειολήπτη τις εργάσιμες μέρες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα. Τηλεφωνήματα στον χώρο εργασίας του οφειλέτη απαγορεύονται, εκτός και αν ο αριθμός τηλεφώνου της εργασίας είναι ο μοναδικός αριθμός επικοινωνίας που έχει δώσει ο οφειλέτης. Σύμφωνα με τον νόμο 3758/2009 που τις διέπει, οι εταιρείες αυτές έχουν αποκλειστικό σκοπό την εξώδικη ενημέρωση των οφειλετών για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Πέραν τούτου ουδέν, ούτε απειλές για κατασχέσεις, ούτε νουθεσίες. Ανάλογες παραβατικές συμπεριφορές οι πολίτες μπορούν να τις καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και στην τηλεφωνική γραμμή 1520.

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…