Newsroom

Newsroom

Παραμένει η ένταση στο Σύνταγμα

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν μπροστά στη Βουλή ενώ ομάδες διαδηλωτών έχουν καταλάβει την πλατεία Συντάγματος λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση…

18

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν μπροστά στη Βουλή ενώ ομάδες διαδηλωτών έχουν καταλάβει την πλατεία Συντάγματος λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο
Τεράστιες ποσότητες χημικών, δυσανάλογες σύμφωνα με μαρτυρίες προς τις προκλήσεις που δέχθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, σύννεφα δακρυγόνων, ανηλεές κυνηγητό στους δρόμους του Συντάγματος, αυτοσχέδια καταφύγια και ιατρεία στο Μετρό, πλιάτσικο σε ιδιωτικά καταστήματα, καταστροφές σε δημόσια κτίρια, εκκένωση ξενοδοχείου, εκατοντάδες άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα, τουλάχιστον 16 τραυματίες που χρειάστηκαν πρόσκαιρη νοσηλεία, 26 προσαγωγές και 3 συλλήψεις, συνθέτουν το σκηνικό κόλασης που βίωσε για δεύτερη ημέρα το κέντρο της Αθήνας.
Στις 5.00 το απόγευμα και ενώ το μεσοπρόθεσμο είχε περάσει δια πυρός και σιδήρου από το Σύνταγμα και αβρόχοις ποσί από τη Βουλή, διαδηλωτές παρέμεναν στην κάτω πλευρά της πλατείας, ενώ κουκουλοφόροι και μερίδα διαδηλωτών -άσχετοι με τη μεγάλη μάζα του ειρηνικού πλήθους που είχε κατακλύσει το πρωί το κέντρο της ΑΘήνας- συνέχιζαν τον κλεφτοπόλεμο με άνδρες των ΜΑΤ.


Τα επεισόδια άρχισαν λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, όταν μικρή ομάδα διαδηλωτών αφαίρεσε τα προστατευτκά κιγκλιδώματα μπροστά από τη Βουλή. Αμεση όσιο και βίαιη ήταν η επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ με χρήση γκλομπς και δακρυγόνων, ενώ για περίπου μισή ώρα σημειώνονταν επιθέσεις διαδηλωτών ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά των αστυνομικών.
Λίγα λεπτά πριν από τις δύο, η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, αφού συνεχίζονταν οι επιθέσεις εναντίον των παρατεταγμένων αστυνομικών δυνάμεων μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη. Μετά τις δυο το μεσημέρι οι άνδρες των ΜΑΤ κατέβηκαν προς την πλευρά της πλατείας Συντάγματος, συμπλεκόμενοι με ομάδες διαδηλωτών. Ωστόσο, οι νεαροί ανασυγκροτούνταν στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και συνέχιζαν να επιτίθονται σε μικρές ομάδες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες απαντούσαν κάνοντας χρήση χημικών.
Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας έγινε και πάλι αποπνικτική από τα χημικά, αλλά παρά την έκρυθμη κατάσταση και τα επεισόδια, τα περισσότερα από τα μέλη του κινήματος των Αγανακτισμένων παρέμειναν στην πλατεία, υποχωρώντας στο κάτω μέρος, και στις οδούς Μητροπόλεως και Φιλελλήνων.
Από τις 2.30 το μεσημέρι και μετά τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, όπου επαναλήφθηκε το χθεσινό σκηνικό, με τους νεαρούς να σπάνε κομμάτια μαρμάρων από τα πεζοδρόμια και να τα εκτοξεύουν εναντίον των αστυνομικών.
Συμπλοκές σημειώνονται επίσης στις οδούς Βουκουρεστίου και Αμερικής και στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
Έως τις 3.30 το μεσημέρι είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια 3 άτομα, είχαν προσαχθεί 26 και είχαν τραυματιστεί 19 αστυνομικοί.
Νωρίτερα, πορεία από την Ομόνοια προς τη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή περισσότερων από 15.000 διαδηλωτών.
ΚΚΕ: Σε διατεταγμένη υπηρεσία
“Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στρέφονται με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή. Βρίσκονται στην υπηρεσία της κυβέρνησης, υπηρετώντας το σχέδιο τρομοκράτησης του λαού και του λαϊκού κινήματος. Συμπληρώνουν με τον κατασταλτικό αυταρχισμό τον αισχρό εκβιασμό της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας. Η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της εξουσίας των μονοπωλίων”, τονίζει σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια το ΚΚΕ.
ΣΥΝ: Προκλητική και βάναυση
“Καταγγέλλουμε την σημερινή πρωινή προκλητική και βάναυση επίθεση αστυνομικών δυνάμεων κατά διαδηλωτών που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος, στον Ευαγγελισμό και στο Καλλιμάρμαρο, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στελέχους του ΣΥΝ Γιώργου Χαρίση καθώς και δεκάδων πολιτών.Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τον αυταρχικό της κατήφορο και την καθιστούμε υπεύθυνη για τα αποτελέσματα που θα έχει αυτή η αντιδημοκρατική πρακτική και πολιτική της”, αναφέρει για τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ο ΣΥΝ.
Δημοκρατική Συμμαχία

Επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή τα επεισόδια στην Αθήνα.”‘Οσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση παραλύει η αγορά και αμαυρώνεται η διεθνής εικόνα της χώρας. Ας καταλάβουν όλοι, πως σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα, η Δημοκρατία, δεν μπορεί να υποκύπτει σε εκείνους που επιδιώκουν το χάος και την αναταραχή”, αναφερέται σε σχετική ανακοίνωση.
http://www.ethnos.gr

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

6210363

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι αμνηστεύει τους «καταφρονητές των νόμων…