Πού είσαι Μπαλτάκο να με δείς (βίντεο)

Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές είναι να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των συντηρητικών ψηφοφόρων κι…

2217402

Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές είναι να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των συντηρητικών ψηφοφόρων κι ο Αντώνης Σαμαράς την εφαρμόζει με τον πλέον προκλητικό τρόπο. Μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις του δίπλα στο φράχτη του Έβρου, ο απερχόμενος πρωθυπουργός ξεστόμισε άλλον ένα οχετό στην ομιλία του στη Χαλκίδα, το βράδυ της Τετάρτης, ανήμερα της πολύνεκρης επίθεσης στην εφημερίδα Charlie Hebdo από φανατικούς ισλαμιστές στο Παρίσι. 

Επιδιώκοντας να “τσιγκλήσει” τα πλέον ξενοφοβικά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, υπονόησε πως η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε συμβάντα σαν κι αυτό του Παρισιού: “Σήμερα στο Παρίσι είχαμε βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον 12 νεκρούς κι εδώ κάποιοι προσκαλούν κι άλλους λαθρομετανάστες και μοιράζουν από τώρα ιθαγένειες”, λέγοντας αργότερα ότι “Το τί θα σήμαινε να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα και να δίνεται μαζικά ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες δεν το είδε και δε θα το δει, πρώτα ο Θεός”. 

Στη συνέχεια, αναπαράγοντας την κινδυνολογία του 2012 που χλευάζουν ακόμα κι οι σύμμαχοί του στην Ευρώπη, υπονόησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει την Ελλάδα Αργεντινή του 2001: “Το τί θα σημάνει η χρεοκοπία κι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν το είδε η χώρα και δε θα το δει, πρώτα ο Θεός. Το τί θα σήμαινε κλειστά ΑΤΜ και τράπεζες χωρίς ρευστότητα ούτε για τα στοιχειώδη δεν το είδε και δε θα το δει”. 

Ύστερα απευθύνθηκε στους ενστόλους: “Το τί θα σήμαινε αφοπλισμένη αστυνομία δεν το είδε και δε θα το δει”. Κι υπογράμμισε τη φράση “πρώτα ο Θεός” που επανέλαβε πολλές φορές. “Κι είναι καλό να λέμε “πρώτα ο Θεός” αλλά να κάνουμε κι εμείς μαχητικά το σωστό. Να πάρουμε τις ευθύνες μας” σημείωσε προτρέποντας ουσιαστικά τους συντηρητικούς ψηφοφόρους να στηρίξουν το κόμμα τους για να μην κυριαρχήσουν οι “άθεοι”.

Δείτε το σχετικό βίντεο: