Newsroom

Newsroom

Παραιτήθηκε ο Δ.Γεωργακόπουλος

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών υπέβαλε ο Δ.Γεωργακόπουλος. Δεν αξιοποιήθηκα όσο έπρεπε, υποστηρίζει.…

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών υπέβαλε ο Δ.Γεωργακόπουλος. Δεν αξιοποιήθηκα όσο έπρεπε, υποστηρίζει. Με την υστέρηση των εσόδων συνδέουν την υποβολή παραίτησης κύκλοι του υπουργείου.
Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών υπέβαλε ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή.
“Δεν αξιοποιήθηκα όπως έπρεπε και η παραμονή μου δεν εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση”, τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ο κ. Γεωργακόπουλος.
Η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψη αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής ο κ. Γεωργακόπουλος του οποίου η παραίτηση συμπίπτει με την υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο του έτους.

Κύκλοι του περιβάλλοντος του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις που είχε υποβάλει για την βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού αυτές δεν είχαν ληφθεί υπόψη, ενώ όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι μόλις στις 8 Φεβρουαρίου δόθηκαν στον κ. Γεωργακόπουλο ορισμένες αρμοδιότητες σε ότι αφορά το γενικότερο εισπρακτικό μηχανισμό οι οποίες ωστόσο χαρακτηρίζονται από τις ίδιες πηγές ως τυπικού χαρακτήρα.

Πηγές προσκείμενες στον Γ.Παπακωνσταντίνου ανέφεραν ότι η υποβολή παραίτησης από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών ζητήθηκε απο τον κ. Γεωργακόπουλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η υποβολή παραίτησης ζητήθηκε επειδή η απόδοση του κ. Γεωργακόπουλου κρίθηκε μη ικανοποιητική.

Πρόκειται για φράση που αποδίδει εμμέσως πλήν σαφώς ευθύνες στον παραιτηθέντα ΓΓ του υπουργείου για την υστέρηση που παρουσιάζουν τα φοροογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο συγκριτικά με τους τόκους του προϋπολογισμού.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφορικά με τις αιτιάσεις του κ. Γεωργακόπουλου οτι δεν του είχαν δοθεί ουσιαστικές αρμοδιότητες αναφέρουν οτι οι αρμοδιότητες του ήταν αυτές που ανέκαθεν είχε ο Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών δηλαδή του υπεύθυνου για τις εφορίες και τα τελωνεία.
http://www.ethnos.gr