Παραίτηση Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Κουφοντίνα

Την παραίτησή του από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή την παρέμβαση υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα υπέβαλλε ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

NewsRoom 26/02/2021 | 20:23

Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του, ανάλογες ενέργειες κλονίζουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζει ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, αναφέροντας ότι «με ιδιαίτερη έκπληξη ανέγνωσα στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με ημερομηνία 24-2-2021, με το οποίο έγινε ευθεία παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου».
Σύμφωνα με τον ίδιο «το υψηλό επιστημονικό κύρος και η κοινωνική εμβέλεια της Ένωσης επιβάλλουν ιδιαίτερη σπουδή και περίσκεψη πριν από κάθε, εν γένει ενέργειά της».

Και συνεχίζει:

«Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση (!) στην Πολιτεία […] να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, παρέβλεψε ότι τέτοιες ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στη συνείδηση των πολιτών, ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως και παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς Δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών υποθέσεων».

Χαρακτηρίζει μάλιστα αμφιλεγόμενη την ενέργεια της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνοντας ότι παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της ισονομίας.