Newsroom

Newsroom

Παραιτείται ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, λόγω ηλικίας

Παραιτείται ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για λόγους που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας, που σχετίζονται με…

napolitano 1

Παραιτείται ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για λόγους που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας, που σχετίζονται με την ηλικία του, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η deutsche welle.
Ο απερχόμενος Ιταλός πρόεδρος κλείνει φέτος τα 90 του χρόνια και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι θα παραιτηθεί εντός της Τρίτης.
Ο «Νέστορας» της Ιταλικής πολιτικής είχε αναλάβει το έργο του προέδρου χωρίς να το θέλει, τον Απρίλιο του 2013 , κάτω από την πίεση που είχε δημιουργήσει η πολιτική αστάθεια στην Ιταλική πολιτική σκηνή.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε σχετικά: «Θα ήθελα να χαιρετίσω τον Ναπολιτάνο. Ένα αφοσιωμένο Ευρωπαϊστή που αναμένεται εντός των ωρών, να αφήσει αυτή την θέση (του προέδρου), έχοντας αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της Ιταλίας με σοφία και εξυπνάδα.»
Ο Ιταλός πρόεδρος έχει την δυνατότητα να διορίζει πρωθυπουργούς, να διαλύει την Βουλή και να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές.

Η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου αναμένεται να αρχίσει περί τα τέλη Ιανουαρίου και οι κύριοι υποψήφιοι για την διαδοχή του Ναπολιτάνο, θεωρούνται οι Πρόντι και Αμάτο.

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…