Newsroom

Newsroom

Παρ' ολίγον τραγωδία: Πιλότος αποφεύγει στο παρά πέντε τη σύγκρουση με άλλο αεροσκάφος (video)

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε αποφεύχθηκε τραγωδία στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο αφού το αεροσκάφος της Air Canada το οποίο εκείνη την στιγμή επιχειρεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο παραλίγο να συγκρουστεί με το ένα άλλο επιβατικό της Phillipine Air που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον διάδρομο προσγείωσης.

5aec86a51dc524453f8b456f

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από κάμερα ασφαλείας, το αεροσκάφος της Air Canada ετοιμάζεται για προσγείωση. Ωστόσο, ο πιλότος το σηκώνει την τελευταία στιγμή μ΄ έναν απότομο ελιγμό αποφεύγοντας μια μοιραία σύγκρουση με το επιβατικό της Phillipine Air που ήταν στον διάδρομο.

Σύμφωνα με ειδικούς μια σύγκρουση θα οδηγούσε σε «μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της αεροπλοϊας στην ιστορία» .

Στο πόρισμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών για το συμβάν της 7ης Ιουλίου του 2017 επισημαίνεται αρχικά ότι δεν υπήρχε καλή συνεννόηση μεταξύ του πληρώματος και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, καθώς η πτήση 759 της Air Canada πήρε θέση προσγείωσης σε λάθος διάδρομο.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους της Air Canada ένιωθε κουρασμένο από το πολύωρο ταξίδι από το Τορόντο και τις μανούβρες αποφυγής καταιγίδων που βρήκε στο δρόμο του, ενώ όπως προκύπτει στο παρελθόν είχε απορριφθεί δυο φορές αίτηση του κυβερνήτη για προαγωγή.

Αλλά και οι συνθήκες εκείνο το βράδυ στο αεροδρόμιο δεν ήταν ιδανικές καθώς πιλότοι άλλων αεροσκαφών παραπονέθηκαν για τα δυνατά φώτα σε παρακείμενα εργοτάξια που σκοτείνιαζαν τον διάδρομο προσγείωσης.

Η Air Canada δεν αποκάλυψε αν επέβαλε κάποια ποινή στο πλήρωμα. 


Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

6189189

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

Μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φαίνεται πως χρειάζεται ο Σωτήρης Σέρμπος της ΝΔ