Παππάς: Κλείνει συμφωνία και με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου

Αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου θα κλείσει στις 20 Φεβρουαρίου εμφανίστηκε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς.

583ecade1dc52413718b4567

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει. Νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία συμφωνία και έχει κλείσει και η πρώτη αξιολόγηση με το ΔΝΤ να είναι απλώς τεχνικός σύμβουλος. Ο κ. Σόιμπλε έκανε για πρώτη φορά δήλωση στην οποία περιέγραφε τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα και άρχισε να λέει τα δικά του πέρι αυστηρότερου προγράμματος διότι ο ESM είναι ακόμα χειρότερος. Μπορεί να κλείσει η συμφωνία με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, μιλώντας στον realfm97,8.

Ερωτηθείς, αν μπορεί να κλείσει η συμφωνία με το ΔΝΤ να παραμένει σε ρόλο τεχνικού συμβούλου ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής απάντησε: «Ακριβώς. Και θεωρώ ότι ακόμα και σε κύκλους πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτό έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό».

Σχετικά με το αν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία για να κλείσει τώρα η αξιολόγηση, θα θεωρηθεί αυτό ως επαρκής συνθήκη για να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και το θέμα των μέτρων για μετά το 2018 και της συμμετοχής του ΔΝΤ θα μετατεθεί για μετά τις γερμανικές εκλογές ο κ. Παππάς απάντησε:

«Η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πάρα πολύ ενεργό ρόλο. Η κινητικότητα του προέδρου Γιούνκερ είναι κάτι θεμιτό και ευκταίο, διότι όπως γνωρίζετε είναι και ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος εξελέγη εκ των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών. Άρα περιμένουμε από τους θεσμούς, οι οποίοι έχουν και τη δημοκρατική λογοδοσία στο DNA τους να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο».

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.