Παππάς-Κατρούγκαλος: Τα ιδιωτικά κανάλια να σεβαστούν τα εργασιακά δικαιώματα

Με κοινή τους δήλωση με αφορμή  τις “απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για απειλές για ανάλογες κινήσεις…

2248400

Με κοινή τους δήλωση με αφορμή  τις “απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για απειλές για ανάλογες κινήσεις από ιδιοκτήτες άλλων μέσων”, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζουν  τα εξής:

“Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών οφείλουν να γνωρίζουν ότι ανεξαρτήτως τέτοιων ενεργειών, οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης και ειδικότερα το καθεστώς  των εργοδοτικών υποχρεώσεων που προβλέπει ο νέος νόμος θα εφαρμοστούν στο ακέραιο.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας θα εξασφαλίσουν την τήρηση της νομιμότητας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να μην είναι θύματα εκβιασμών και εκφοβισμών.

Καλούμε τους εργοδότες ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να σεβαστούν τη νομιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθεροτυπία και να μη χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο ως πρόσχημα απολύσεων, την περίοδο μάλιστα που έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για το μείζον αυτό ζήτημα νομιμότητας και δημοκρατίας”.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΜΜΕ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρίσκονται πια στο απυρόβλητο, κι ότι η «προνομιακή» τους σχέση με την  εκτελεστική εξουσία έλαβε τέλος στις 26 Ιανουαρίου” επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις “τις μαζικές απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ANTENNA  και τη μείωση μισθών στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA”.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών αρνούνται να καταβάλλουν  τα   χρωστούμενα στο ελληνικό κράτος, προβάλλοντας διάφορες νομιμοφανείς δικαιολογίες,     συνεχίζουν να καλλιεργούν, εις βάρος των εργαζομένων τους, ένα κλίμα αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης ακόμα και των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι  μαζικές απολύσεις, τουλάχιστον 30 τεχνικών, στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, και οι μειώσεις μισθών κατά 50% στους τεχνικούς, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha,  είναι μόνο το πιο πρόσφατο κρούσμα αυθαιρεσίας.

Η εκτεταμένη ασυδοσία μερίδας της εργοδοσίας, με θύματα τους εργαζόμενους, δεν μπορεί να συνεχιστεί.   Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΜΜΕ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρίσκονται πια στο απυρόβλητο, κι ότι η «προνομιακή» τους σχέση με την  εκτελεστική εξουσία έλαβε τέλος στις 26 Ιανουαρίου.

Απεργία από την ΕΣΗΕΑ

Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται στον ΑΝΤ1 και στην ιστοσελίδα antenna.gr, για την Παρασκευή, από τις 18.00 έως τα μεσάνυχτα, ως συμπαράσταση στις μαζικές απολύσεις 30 τεχνικών του σταθμού, αφήνοντας ανοικτή την πιθανότητα και 48ωρης απεργίας το Σαββατοκύριακο.

Οι διοικήσεις των Ενώσεων ζητούν την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Οι εργαζόμενοι στον ΑΝΤ1 αποφάσισαν στάση εργασίας μέχρι χθες τα μεσάνυχτα. 

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…