Παππάς: «Η Κομισιόν καταρρίπτει την κοροϊδία Μητσοτάκη»

Με δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς στρέφεται εναντίον  της κυβερνητικής επιλογής και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων αναφέροντας ότι «τα χαριστικά 80 εκατ. ευρώ στα ΚΕΚ για μια -άθλιου επιπέδου- τηλεκατάρτιση επιστημόνων, βαφτίστηκαν από την κυβέρνηση «μονόδρομος» για την ενίσχυση του κλάδου.

Παππας

Μάλιστα ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αναφέρει το έγγραφο το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το Documento, σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επισημάνει εντός του Μαρτίου ότι λόγω της έκτακτης συνθήκης, οι δαπάνες απευθείας ενίσχυσης επιστημόνων είναι πλέον απολύτως επιλέξιμες. 

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά

«Τα χαριστικά 80 εκατ. ευρώ στα ΚΕΚ για μια -άθλιου επιπέδου- τηλεκατάρτιση επιστημόνων, βαφτίστηκαν από την κυβέρνηση «μονόδρομος» για την ενίσχυση του κλάδου.

Οι κύριοι Βρούτσης και Γεωργιάδης επικαλέστηκαν αδυναμία εκταμίευσης χρημάτων από το ΕΣΠΑ για την απευθείας ενίσχυση των επιστημόνων με 800 ευρώ (ανά άτομο) και τους ζήτησαν να αρκεστούν στα 600 ευρώ, αφού υποστούν μια άκρως προσβλητική διαδικασία.

Όμως, σύμφωνα και με δημοσίευμα του Documento, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνιζε ήδη από τον Μάρτιο ότι, λόγω της έκτακτης συγκυρίας, οι δαπάνες απευθείας ενίσχυσης επιστημόνων είναι πλέον απολύτως επιλέξιμες.

Η κυβέρνηση έχει τελικά πολύ εύκολο το ψέμα και πολύ ανεπτυγμένη τη λογική του -πάντα κερδισμένου- «μεσάζοντα».

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να λογοδοτήσει. Και για την κοροϊδία και για τη σπατάλη πόρων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε άλλους τομείς, όπως η Υγεία.»

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

Ασλανίδης

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

«Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…