Newsroom

Newsroom

Παππάς: "Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η υστέρηση της είσπραξης των εσόδων"

«Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι η υστέρηση της είσπραξης των εσόδων και μετά η σπατάλη του δημοσίου», αυτό ανέφερε…

papas nikos

«Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι η υστέρηση της είσπραξης των εσόδων και μετά η σπατάλη του δημοσίου», αυτό ανέφερε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Real FM και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο κ. Παππάς μίλησε εφ όλης της ύλης και έδωσε σαφείς απαντήσεις σε όλους όσους κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ, ότι πορεύεται χωρίς πυξίδα και σαφές πολιτικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείς για το οικονομικό πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι εξαρτάται από τι θα παραλάβουν από την κυβέρνηση, αποφεύγοντας να προβεί σε αόριστες εξαγγελίες, όπως συνήθιζαν μέχρι τώρα οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

«Το να αποτυπώσουμε και να ανακοινώσουμε από τώρα φορολογικούς συντελεστές, είναι εύκολο, αλλά θα ήταν ανεύθυνο», υπογράμμισε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε ότι «για τα μεγαλύτερα εισοδήματα πρέπει να ληφθούν μέτρα, που θα είναι κοντά στην φοροδοτική τους ικανότητα. Πρέπει να ανασυγκροτηθεί ο εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους».

Ο κ. Παππάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα περιμένουμε αναλυτική ενημέρωση από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, έχει όλα τα δεδομένα μπροστά της. Αν είναι έτοιμη, ας προχωρήσει με την ΑΟΖ. Ο δρόμος του διεθνούς δικαίου, είναι αυτός στον οποίο πρέπει να βαδίσουμε», τόνισε με νόημα.