Παπαχριστόπουλος: παρερμήνευσαν τη δήλωσή μου για τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου

Για παρερμηνεία των λεγομένων του έκανε λόγο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής.

572b623f1dc524bf258b49ca

Προχωρώντας σε διευκρινιστική δήλωση, ο βουλευτής είπε ότι «με παρερμήνευσαν όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και ότι αυτό που είπε είναι ότι «καλά έκανε η κυβέρνηση και σήκωσε το θέμα Τόμσεν – Βελκουλέσκου και έστειλε σκληρή επιστολή στη Λαγκάρντ, γιατί έτσι έπρεπε να καεί το θέμα».

Όπως είπε ο βουλευτής «πουθενά από την ομιλία μου δεν βγαίνει πως είπα ότι η κυβέρνηση έκανε την υποκλοπή. Απεναντίας έχω τρία ηχητικά ντοκουμέντα μέσα από το κοινοβούλιο και τις επιτροπές που λέω ότι είναι κατάντια της αντιπολίτευσης να αποδίδει την υποκλοπή στην ελληνική κυβέρνηση, και μάλιστα είχα χρησιμοποιήσει με πολλή αγάπη τη λέξη ‘ο φουκαράς ο Ρουμπάτης (σ.σ επικεφαλής της ΕΥΠ) θα είχε γίνει ήρωας αν μπορούσε να κάνει αυτή την υποκλοπή που προφανώς έκανε το Wikileaks».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα νωρίτερα από το βήμα της Βουλής: «τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο του Τόμσεν με την κυρία Βελκουλέσκου; Το παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα τον έκαιγε αλλιώς;». Απ’ αυτή τη φράση πιάστηκε η αντιπολίτευση για να μιλήσει για παραδοχή υποκλοπής, πράγμα το οποίο όμως δεν είχε στην πραγματικότητα ειπωθεί. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη