Newsroom

Newsroom

Παπαδημούλης: Το σενάριο των πρόωρων εκλογών βοηθά όσους θέλουν αστάθεια

Οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπαίνουν σε μια κρίσιμη φάση, δηλώνει στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

56e90c731dc52404318b4772 3

Ερωτηθείς εάν θα βρεθεί λύση, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ επιμένει σε πρόσθετα μέτρα, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε σύγκρουση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και αναζητά την βοήθεια του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απαντά ότι ελπίζει «σε μία πιο κριτική στάση του Βερολίνου απέναντι στο ΔΝΤ».

«Δεν ήταν πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά κάποιοι από τους Ευρωπαίους εταίρους μας επέμεναν. Ονειρεύομαι και ανυπομονώ για την ημέρα όπου η ΕΕ θα μπορεί να λύνει από μόνη της τα προβλήματά της, χωρίς να χρειάζεται εξωτερική βοήθεια», δηλώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «μπορεί να επιβιώσει πολιτικά λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα», ο Δημήτρης Παπαδημούλης απαντά ότι «το σενάριο των πρόωρων εκλογών βοηθά όσους θέλουν αστάθεια στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται ότι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα δεν θα προκαλέσουν αστάθεια μόνο στην χώρα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και στην παρούσα φάση, η ΕΕ έχει ήδη πολλά σημαντικά προβλήματα να λύσει, όπως είναι το προσφυγικό, η αναιμική ανάπτυξη, η τρομοκρατία, το επίμαχο δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία. Μόνο ένας ανόητος ή εμπρηστής θα έπαιζε με τη φωτιά στην παρούσα φάση».

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…