Πανηγυρισμοί Θεοδωρικάκου για την απελευθέρωση των 7 αστυνομικών – Η αντίδραση Καμπαγιάννη

Στο πλευρό των 7 αστυνομικών ο Θεοδωρικάκος ενώ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Κατόπιν της απελευθέρωσης των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη, στο Πέραμα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρέμβασή του δήλωσε την «ικανοποίησή» του για την αποφάση της δικαιοσύνης προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις. 

Αναλυτικότερα, μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έχασε ούτε λεπτό, και αμέσως ανάρτησε ένα πανηγυρικό tweet:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έκρινε και αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι εφτά αστυνομικοί χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο»

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Θεοδωρικάκος στέκεται στο πλευρό των αστυνομικών.  Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό είχε επισκεφθεί τους επτά κρατούμενους αστυνομικούς, κίνηση που από πολλούς είχε χαρακτηριστεί ως ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη, παρότι ο ίδιος έκανε λόγο μια επίσκεψη που είχε κυρίως «συμβολικούς λόγους».

«Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία», είχε αναφέρει προσθέτοντας πως «η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι».

Βέβαια, δεν είναι ο μοναδικός υπουργός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που συμπαραστέκεται στους 7 αστυνομικούς που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Να σημειωθεί, ότι στο παρελθόν τη στήριξή τους στους κατηγορούμενους αστυνομικούς είχε δώσει και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η αντίδραση του Θανάση Καμπαγιάννη

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι παραπάνω άκρως προκλητικές κινήσεις του κ. Θεοδωρικάκου προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις ενός εκ των δικηγόρων της οικογένειας του δολοφονηθέντος Νίκου Σαμπάνη, Θανάση Καμπαγιάννη ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter απάντησε στον Τ.Θεοδωρικάκο:

«Κύριε Θεοδωρικάκο, οι 7 αστυνομικοί κατηγορούνται πλέον επίσημα για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Θα επιστρέψουν αύριο στην υπηρεσία τους; Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ναι ή όχι; #περαμα».