Newsroom

Newsroom

ΠΑΜΕ: Πορεία για την Υγεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που αφορά το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα…

pame

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που αφορά το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τρίτης.

Το ΠΑΜΕ ζητά δωρεάν δημόσια υγεία, διατήρηση όλων των υφιστάμενων μονάδων Υγείας, χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση του εισιτηρίου που πρέπει να καταβάλουν οι ασθενείς για να εξεταστούν στα νοσοκομεία , κατάργηση κάθε ισοδύναμου μέτρο, καθώς επίσης πλήρη και σταθερή απασχόληση για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

«Θα πρέπει να οργανωθεί άμεσα παλλαϊκός αγώνας για να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας. Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί , να μην καταργηθεί κανένα ιατρείο, κανένα Κέντρο Υγείας , καμία υγειονομική μονάδα», δήλωσε στην Αθήνα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δεν θα πρέπει να πληρώνει ο ελληνικός λαός, ο χαμηλόμισθος , ο χαμηλοσυνταξιούχος , ο άνεργος ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του για τα φάρμακά του, για τη στοιχειώδη περίθαλψη» συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, «η κυβέρνηση συνεχίζει την δραστική υποχρηματοδότηση των κρατικών νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Μεταφέρει όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους δυσβάστακτους φόρους και την μείωση των λαϊκών εισοδημάτων».

Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή όπου επέδωσαν ψήφισμα.

Στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης, πριν τελικά διαλυθούν έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αριστοτέλους όπου και διαλύθηκε.

Το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας έχει υπερψηφιστεί επί της αρχής και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη. Η ψηφοφορία αναμένεται την Πέμπτη.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη