Παγώνη: «Γίνεται πανικός με τον στρεπτόκοκκο, είναι πολλά τα κρούσματα» (video)

"Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί επικοινωνούμε με τον παιδίατρο", τονίζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

ΕΚ - Παγωνη

“Με τον στρεπτόκοκκο γίνεται πανικός, είναι πάρα πολλά τα κρούσματα, αυτή είναι η αλήθεια”, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

“Μας είχαν ανησυχήσει και γιατί είχαμε σε έναν χρόνο 23 θανάτους, τα 11 παιδιά, οι υπόλοιποι μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πει ότι μόλις υπάρχουν οι εκδηλώσεις, η μητέρα επικοινωνεί με τον παιδίατρο, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δίνει ο γιατρός τις οδηγίες, κάνει το strep test και ξεκινά αμέσως τα πρώτα 24ωρα η θεραπεία, για να μην έχουμε τις επιπλοκές που τις φοβόμαστε. Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί και πει δεν μπορώ να καταπιώ, επικοινωνούμε με τον παιδίατρο. Ο παιδίατρος θα δώσει τις οδηγίες και θα προχωρήσει, έχει σημασία αυτό”, σημείωσε.

Μίλησε ακόμα για τη γρίπη, σχολιάζοντας: “Έχει πανικοβληθεί ο κόσμος με τη γρίπη. Ξέρετε ότι φέτος είχαμε πολλή γρίπη. Αλλά δεν είχαμε απλή γρίπη όπως τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πολύ επιβαρυμένη η κλινική κατάσταση, σου έλεγε ο άλλος δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι μου, και φοβόταν. Πρέπει να προσέξουμε τη μετάδοση τώρα”.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…