Newsroom

Newsroom

Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά, καθώς οι…

Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά, καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει. Αποκλεισμένη λόγω χιονιού παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθος. Σε ισχύ τέθηκε το σχέδιο «Ξενοκράτης» στη Σάμο, ενώ έντονες ήταν οι χιονοπτώσεις ακόμη και στην Κρήτη. Σημαντική εξασθένηση των ανέμων και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από τη Δευτέρα το απόγευμα προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και στην Αττική από το βράδυ της Παρασκευής. Στα λευκά ντύθηκαν τα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν και στο κέντρο της Αθήνας.

Η λεωφόρος Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω παραμένει αποκλεισμένη, λόγω χιονόπτωσης ενώ από την κακοκαιρία εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και σε άλλα σημεία της Αττικής.

Κλειστή παραμένει η Λεωφ. Δεκελείας από Βαρυμπόμπης προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Το απόγευμα του Σαββάτου έκλεισε και η λεωφόρος Πεντέλης από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι τη Νέα Μάκρη.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το κόμβο Μαγούλας- Μάνδρας και πάνω, ενώ τα ΙΧ κινούνται με αλυσίδες.

Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Φυλής προς μονή Κλειστών, καθώς και σε δρόμους στις Αφίδνες. Από το πρωί έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία από Αγιο Πέτρο προς Διόνυσο στην Πεντέλη όπου είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πυροσβεστική έχει ξεκινήσει την επιχείρηση εκχιονισμού στο δρόμο που οδηγεί από τις Αφίδνες στο Καπανδρίτι.

Ψύχος στη Βόρεια Ελλάδα

Κύμα ψύχους πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα. Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει σχηματιστεί παγετός, ενώ χωρίς αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω πεδινές περιοχές η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου το πρωί, στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε – 5 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Πτολεμαΐδα και -1 η Δράμα.

Χιόνι και στην Κρήτη

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες, τους ισχυρούς ανέμους και τις σποραδικές καταιγίδες.

Λόγω των χιονοπτώσεων κλειστός είναι ο δρόμος προς το Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ με δυσκολία εκτελείται η κυκλοφορία προς την Αγία Βαρβάρα και τη Βιάννο.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει το Οροπέδιο Λασιθίου ενώ από τις πρωινές ώρες έχει ξεκινήσει η χιονόπτωση στην περιοχή. Το χιόνι αυτή την ώρα πλησιάζει τα 20 εκατοστά στον κάμπο του Οροπεδίου ενώ το θερμόμετρο στο Τζερμιάδω δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου

Το εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί να καθαρίζει τον περιμετρικό δρόμο στον κάμπο, ενώ κρατά ανοικτό και το επαρχιακό δίκτυο προς το Κράσι.

Λόγω των αναμενόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων όλοι οι κτηνοτρόφοι ειδοποιήθηκαν το προηγούμενο τριήμερο να έχουν τροφές και να κρατήσουν περιορισμένα τα κοπάδια τους.

Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν στην περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου του Ψηλορείτη. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Ηρακλείου έσπευσε στην περιοχή για τον απεγκλωβισμό τους.

Οι τέσσερις άνδρες έφτασαν στην περιοχή το βράδυ της Παρασκευής με οχήματα 4×4, αλλά το πρωί του Σαββάτου διαπίστωσαν πως δεν μπορούν να κινηθούν.

Και οι τέσσερις είναι καλά στην υγεία τους, αλλά τις προσπάθειες απεγκλωβισμού δυσκόλεψαν η ομίχλη, το γεγονός ότι η προσέγγιση στο σημείο γίνεται με τα πόδια, καθώς και η συνεχής χιονόπτωση.

«Ξενοκράτης» στη Σάμο

Η θάλασσα για άλλη μια φορά κάλυψε χθες στη Σάμο και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραλιακή της πόλης της Σάμου καθιστώντας την απροσπέλαστη από πεζούς και οχήματα. Αργά χθες το βράδυ εφαρμόστηκε το σχέδιο Ξενοκράτης και ο στρατός τοποθέτησε κατά μήκος όλης της παραλιακής σακιά με άμμο για να οχυρωθούν τα καταστήματα που κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν. Το λιμενικό αλλά και η Αστυνομία ρύθμιζαν την κυκλοφορία κάνοντας εκτροπή των αυτοκινήτων από τους εσωτερικούς δρόμους.

Σήμερα η παραλιακή της Σάμου παρουσίαζε την ίδια εικόνα και το μεσημέρι τόσο το Βαθύ όσο και ο Άγιος Κωνσταντίνος κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης, αφού και στο συγκεκριμένο χωριό η θάλασσα έφτασε στα παραλιακά σπίτια ενώ βράχοι και πέτρες κάλυψαν το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

Επίσης σε αρκετά σημεία της εθνικής οδού Σάμου -Καρλόβασι η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία καθώς η θάλασσα λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν και φτάνουν τοπικά τα 10 μποφόρ καλύπτει τα οχήματα. Στα ορεινά σημειώθηκε χιονόπτωση και τα συνεργεία της Νομαρχίας αλλά και του στρατού βρίσκονται σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου τους ζητηθεί.

Ο καιρός σήμερα

Αττική: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το βράδυ θαστραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από μείον 2 έως 09 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούςχαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ σταδιακά θα αυξηθούν και τη νύχτα θασημειωθεί χιονόνερο η χιόνι.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το βράδυ θαστραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από μείον 03 έως 05 βαθμούς Κέλσιου.

Θράκη: λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Ανεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σενοτιοδυτικούς.

Θερμοκρασία: Από μείον 6 έως 05 βαθμούς Κέλσιου, στα δυτικά θα είναι 3 με 5χαμηλότερη. Τοπικά ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν και στα νησιά τουΙονίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα χιονίσειστα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάςκαι θα εκδηλωθούν καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ μεβαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από μείον 03 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούςχαμηλότερη. Τοπικά στην Ηπειρο ολικός παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια μεασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο και λίγα χιονιά στα ορεινά με βαθμιαίαβελτίωση. Αργά το βράδυ στη Θεσσαλία οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα έως 7 μποφόρ μεγρήγορη εξασθένηση. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 μποφόρενισχυμένοι τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από μείον 03 έως 09 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούςχαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι και χιονιά στα ορεινά. Το πρωί σποραδικέςκαταιγίδες στις παράκτιες περιοχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιοανατολικά 9μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούςνοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κέλσιου. Στη νότια Κρήτη έως 10.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί στα Δωδεκάνησα με ασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο.

Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια βόρειοιβορειοδυτικοί 7 με 8 και Τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούςχαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Δευτέρα

Aρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπεςπεριοχές κακοκαιρία με βροχές. Καταιγίδες στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές που πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες στην Ηπειρο , τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρές. Από τα δυτικά εξασθένηση των φαινομένων.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα βόρεια, σε μικρή άνοδο στα νότια.

Παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
http://www.tanea.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…