Newsroom

Newsroom

“Ούτε fast, ούτε track”, καταγγέλει η Ντόρα Μπακογιάννη

Περίπατο πηγαίνει το περίφημο fast track, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν ανάγει ως σημαία όλες οι μνημιονιακές κυβερνήσεις. Τα…

mpakogianni

Περίπατο πηγαίνει το περίφημο fast track, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν ανάγει ως σημαία όλες οι μνημιονιακές κυβερνήσεις. Τα όσα κατήγγειλε σήμερα στη Βουλή η κα Μπακογιάννη αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση αναφορικά με τα περίφημα fast track που η ίδια ευαγγελίζονταν.

Όπως ανέφερε η κα Μπακογιάννη η υλοποίηση του επενδυτικού νόμου σημείωσε εξάμηνη καθυστέρηση. Η βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην διαφήμιση που έγινε για το fast track, λέγοντας ότι «ούτε fast είναι, ούτε track» και υποστήριξε ότι έχουν κατατεθεί 10 επενδυτικά σχέδια, από τα οποία κανένα δεν εγκρίθηκε, καθώς είναι όλα υπό αξιολόγηση. Σημείωσε ότι και επενδυτικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί το 2012 δεν έχουν εγκριθεί και σχολίασε πως «δεν είναι λογικό να περιμένουμε 7 ή 22 μήνες» για να εγκριθεί μία επένδυση.

Από την πλευρά του ο Χατζηδάκης υποστήριξε «ο επενδυτικός νόμος λειτουργεί κανονικά», και παρουσιάσε συγκεκριμένα στοιχεία. Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν εκδοθεί όλες οι απαιτούμενες εγκύκλιοι, ενώ το το πρώτο εξάμηνο του 2013 έχουν κατατεθεί 40% περισσότερα επενδυτικά σχέδια σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «σε εμάς έχουν κατατεθεί 39 σχέδια και έχουν αξιολογηθεί όλα. Στην Περιφέρεια έχουν κατατεθεί 92 και έχουν αξιολογηθεί τα 68».